Duygu Şen'in Öldürülmesi Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Duygu Şen'in Öldürülmesi Davası Ertelendi

Duygu Şen\'in Öldürülmesi Davası Ertelendi

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, eşinin akrabası olan 28 yaşındaki Duygu Şen'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık İsmail B.'nin yargılanmasına devam edildi.

12.06.2017 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, eşinin akrabası olan 28 yaşındaki Duygu Şen'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık İsmail B.'nin yargılanmasına devam edildi. İki tanık dinleyen mahkeme heyeti, savcının mütaala hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Çamdibi Semti 5126 Sokak'taki binanın ikinci katında oturan ve bir firmanın elektrik bölümünde çalışan Efe Şen, geçen yıl 4 Ocak'ta sabah saatlerinde işe gitti. Ailesiyle aynı binada oturan Efe Şen, öğleden sonra, olaydan 4 ay önce evlendiği eşi Duygu Şen'i cep telefonundan aradı. Eşinin telefonuna cevap vermemesi üzerine girilen dairede, Duygu Şen boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Genç kadının yakın çevresini mercek altına alan polis, bir gece önce yemeğe gelen Duygu Şen'in çocukluk arkadaşlarını sorguladı. Şen'in kuzeni öğretmen Ö.B.'nin eşi 26 yaşındaki İsmail B. poliste çelişkili ifadeler verdi. Çapraz sorguya alınan İsmail B., Duygu Şen'i öldürdüğünü itiraf etti. Adliyeye sevk edilen İsmail B., tutuklandı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık İsmail B., İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün onuncu kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Duygu Şen'in kardeşi Abdi Ferhat Kırtaş, eşi Efe Şen, ailenin avukatı Deniz Ulu Köse Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Tanık olarak dinlenen İ.Ü. Bornova ilçesinde çilingirlik yaptığını ve olayın olduğu gün Duygu Şen'in eşinin dükkanına geldiğini belirterek, "Çilingir hizmeti almak istediklerini söylediler. Beni evlerine götürdüler. Kapıyı açtım. Kapıyı açar açmaz yerde ölen şahsın cesedini gördüm. Yanında kanlı bir minder vardı. Dışarıdakilere 'içeri girmeyin' dedim. Olayın oluş şeklini görmedim" dedi.

Tanık Ç.M.A. ise geçmişte aynı iş yerinde çalıştığı sanığın ekonomik durumunun iyi olduğunu ve işten ayrıldıktan sonra ekonomik sıkıntıya girdiğini anlattı. Ç.M.A., sanığın eşine de düşkün olduğunu belirtti.

Sanık İsmail B. ise Duygu Şen'in evine gasp amaçlı gitmediğini, hiçbir şey almadan çıktığını iddia etti. Mahkeme başkanının sanığın ifadelerini çelişkili bulması üzerine sanık İ.B. soruşturma aşamasındaki ifadelerinin doğru olmadığını söyledi.

Öldürülen Duygu Şen'in eşi Efe Şen sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kendisini aklamak için söylenmiş olduğu tüm ifadeler yalan. Bir gün önce bu işi tasarladı. Olay günü de gerçekleştirdi" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, "Sanığın eşine düşkün olması haksız tahrik hükmünün uygulanmasını gerektirmez. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz" dedi.

Mahkeme heyeti mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet savcısına iletilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duygu Şen'in Öldürülmesi Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement