Duygun Yarsuvat: Prandelli'yle Sezon Sonuna Kadar Devam - Son Dakika
Spor

Duygun Yarsuvat: Prandelli'yle Sezon Sonuna Kadar Devam

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, "Prandelli'yle sezon sonuna kadar kesinlikle devam edeceğiz. Onunla yolları ayırırsak bizim için adımıza işler zorlaşacak." dedi.

29.10.2014 15:17  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarı-Kırmızılı kulübü içine düştüğü durumdan kurtarmak için başkanlık koltuğuna oturan ve mayısta görevi bırakacağını söyleyen Duygun Yarsuvat, Fanatik gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı. Yarsuvat, şunları söyledi:

"İNSANLARA KÖYLÜ DERKEN HİÇ DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?"

Basın mensupları olarak, gerek görsel medyada gerek yazılı medyada çok hoşunuza gidiyor teknik direktörlerin değişimi. Geçmişe bakıldığında kaç tane teknik direktör eskittiniz? Örneğin Löw'e köylü dediniz, adam gitti, Almanya Milli Takımı'nı şampiyon yaptı. Hiç düşünmüyor musunuz bu insana köylü derken, ya da başka birisi gitsin diye manşet atarken. Del Bosque'ye hiç unutmuyorum bir Fenerbahçeli yazar, "Bu adam gitmeden Beşiktaş düzlüğe kavuşmaz" dedi, adam gitti İspanya Milli Takımı'nın başına geçti. Bizim için de Rijkaard gitsin dediler o dönem Galatasaray ligde 3. oldu. Sonra Karl-Heinz Feldkamp geldi. Fakat o da yaşlıydı ve soğuk havadaki maçlara gitmek istemiyordu. Ve o da gitti. Derwall'in ilk geldiği yılı hatırlayın. O sene Hilton Oteli'ni bastılar kasım ayında Galatasaraylı taraftarlar git dedi. Allah'tan gitmedi. Hem kendisi Galatasaray'a faydalı oldu hem de yerli teknik direktörler yetiştirdi.

"ATMAK, KESMEK, TEDAVİ ETMEZ"

Hâlâ 2-3 hafta üst üste yenilen bir takımın hocası için gitsin/gitmesin tartışmaları yapıyorsunuz. Bunları bırakın. İnsanlara biraz çalışma alanları yaratın. Sadece teknik direktörde mi suç? 11 kişi futbol oynuyor. 15 kişilik yönetim kurulu var yedekleriyle birlikte. Acaba oyuncular hata yapmıyor mu? Hava nasıl, adam nerede kalıyor, ne yemek yedi, İstanbul çok güzel, şarap, rakı o da güzel. Boğaz, balık iyi. Adam daha makarnadan kurtulamamışken, rakı, şarap içirip, yediriyoruz ve alışsın istiyoruz. Ve bunu en kısa sürede yapmasını talep ediyoruz. Buraya gelen adamlar 2 ayda daha konuşmaya bile alışamıyor. Onun için bekleyelim Prandelli biraz nefes alsın. Yurt dışına bakalım. Başarılı takımların antrenörleri devamlıdır. Arsene Wenger, Sir Alex Ferguson bunlar kaç senedir takımlarının başında durdu ve durmaya devam ediyor. Atmak, kesmek tedavi de etmez. İlk önce hastalığı teşhis edelim.

"SEZON SONUNA KADAR DEVAM"

Ekim ayını bitirdik, kasıma geldik. Prandelli ile yollar ayrılırsa işler bizim adımıza zorlaşacak ve yeni gelen hocanın alışma süresi, adapte olma zamanı ile başarıya gitmesi çok zor olacaktır. O yüzden bu çok yanlış bir düşünce. Prandelli ile sezon sonuna kadar kesinlikle devam edeceğiz. Ve öyle de düşünüyorum ki, onunla çok başarılı bir sezon geçireceğiz. Ve unutmayın İstanbul'da Real Madrid'den 6 yedik o zaman Mancini vardı. Bizim Dortmund'dan 4 yediğimiz hafta, koskoca Roma da kendi evinde Bayern Münih'ten 7 yedi. Son Dünya Kupası'nda şampiyon olmuş Almanya, Polanya'ya 2-0 yenildi. Futbol bu, bunun güzelliği de bu zaten. Hep Almanya yense bunun neresinde güzellik kalacak.

"DÜRÜST ÇOK FAYDALI OLACAK"

Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak'la birlikte Florya'dan sorumlu olacak ve oradaki işleyişi denetleyerek bize büyük fayda sağlayacak.

Ali Dürüst bizim yönetimimizle çalışmayı kabul etti. Ve çok faydalı olacağına inanıyorum. Ali Dürüst, Sportif A.Ş.'nin içinde olacak. Abdurrahim Albayrak ile birlikte Florya'dan sorumlu olacak ve oradaki işleyişi denetleyecek.

"ALİ DÜRÜST HER ŞEYDEN SORUMLU OLACAK"

Ali Dürüst'ün beyin olarak her şeyden sorumlu ve altında birçok kontrol mekanizması bulunacak. Sık sık Abdurrahim Bey'in de gitmesine gerek yok. Merkezden bu işler yapılır. Abdurrahim Bey'in çalışma ofisi de oraya yakın olacağı için muhtemelen Florya'da bol vakit geçirecektir. Futbolcuların da Abdurrahim Bey'i çok sevdiğini biliyorum. İki yöneticimizin de başarılı olacağını tahmin ediyorum.

"BAĞLILIK KELİMESİ BENİM LUGATIMDA YOK"

Direkt bana bağlı olarak değil, Ali Dürüst bir anonim şirketin yönetim kurulunda olacak. Ben prensip olarak 'bağlı olmak' kelimesini sevmiyorum. Ali Dürüst ile bir problemim olursa zaten gelir bana söyler ve ortadaki sorunları çözmeye çalışırız. Ama 'bağlılık' kelimesi benim lugatımda yok. Ben Sportif A.Ş.'nin başında olacağım ve yukarıdan işlerin üzerinde bir kontrolüm olacak.

"DERSLERİMİ BIRAKAMAM"

Esasen 24 saat ayırmak lazım. Ama derslerim var onları bırakamam. Pazartesi full, salı günü öğleden sonra, perşembe de 17.00'den sonra derslerim var. Bir kere onları aksatmayacağım. Çok şanslıyım ki çalışma ofisimle, stat çok yakın. Trafik yoksa 3 dakika, varsa da 10 dakikada ulaşabilirim. Bu durum benim için avantaj. Her iki yere de muhtelif saatler içinde gidebilirim. O bakımdan asıl yerim kulüp olacak fakat diğer işlerimi de çalışma ofisimde yürüteceğim.

"PASSOLİG İŞİ ŞÜPHELİ"

Kombinem var ama Passolig'im yok. Çünkü sevmiyorum Passolig'i. Birileri bir mesaj vermek istiyor. Böyle bir uygulamaya gerek yok.

Kombine kartım var. Fakat Passolig'im yok. Çünkü sevmiyorum Passolig'i. Birileri bir mesaj vermek istiyor. Böyle bir uygulamaya gerek yok. Geçen gün bir tanıdığım Osmanlıspor'un maçı varmış. Boş vakti de varmış. 'Stadın içinde 10 kişi vardı. İçeri girmek istedim fakat Passolig'im olmadığı için beni almadılar' dedi. Kaldı ki çıkan kanunda Passolig yok. Sadece e-bilet var. Benim 5 kişilik locam var. Biz 3 kişiyiz kalan 2 yere de genelde dostlarımızı, sevdiklerimizi çağırırız. Yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız telefon eder, bu hafta maça geliyoruz diye. Biz de hep beraber gideriz. Şimdi onlar gelemiyor.

"TRİBÜN KÜLTÜRÜNÜ YOK ETTİLER"

Yok efendim çok kolaymış da internetten girecekmişsin de, pasaport numarasını da verecekmişsin de aslında kolay falan değil. Ben baloya gittiğimde Passolig ile mi gidiyorum? Tiyatroya gittiğimde tiyatrolig ile mi gidiyorum? Uygulamayı getirene sormak lazım. Ben getirmedim. Ama tribün kültürünü yok ettiği bir gerçek.

"CEMİYET BİZİM EVİMİZ"

Sigara böreği de yiyeceğim. Beyaz sıvıdan da içeceğim. Hayatımın geri kalanına devam edeceğim. Bunca sene bunu yapmışım. Yaptığım şeylerden neden vazgeçeyim? Cemiyet bizim evimiz. Benim evim. Herkes orada birbirini görüyor. Konuşuyor, dertlerini paylaşıyor. Cemiyetin olması Galatasaraylılar için büyük bir avantaj. Cemiyet, Galatasaray'ı Galatasaray yapan unsurlardan biri.

Duygun Yarsuvat: Prandelli\'yle Sezon Sonuna Kadar Devam
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Duygun Yarsuvat: Prandelli'yle Sezon Sonuna Kadar Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • YUSUF: bir fenerli olarak yüreğime su serptin yeni başkan :)) ama ayrılacaksa prandelli yerine mutlaka hagi nin getirilmesi lazım inşallah hagi gelir :))) 2 1 Yanıtla YUSUF YUSUF ÜÇ BUÇUK ÜÇ BUÇUK: Hagi gelirse sen ve senin gibiler yusuf Yusuf edersiniz 0 0
  • TACO: Hoca derslerini bırakamazsan ne diye başkanlığa soyunuyon 1 1 Yanıtla
  • fenerli: :D harika haber :D 2 0 Yanıtla
  • YUCEL: Hâlâ 2-3 hafta üst üste yenilen bir takımın hocası için gitsin/gitmesin tartışmaları yapıyorsunuz. DİYEN ADAM ACABA BİR TAKIM DEDİĞİN GALATASARAY FARKINDAMISIN? SONRADA AVRUPAYMIŞ KÖÖY TAKIMISIN GALATASARAY CL SENİN NEYİNE. . . . . . . 0 0 Yanıtla
  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak
    13:17 Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak

    Çaykur Rizespor'un genç futbolcusu Dal Varesanovic, Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamayı hedeflediğini söyledi. Başakşehir maçına iyi hazırlandıklarını belirten Varesanovic, deplasman maçlarında taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı. İlhan hoca hakkında ise takımın başarısında büyük payı olduğunu ifade etti.

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    12:46 Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kahraman'ı ve Milli Takımı tebrik ederek gurur duyduklarını belirtti.

  • Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor
    12:44 Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor

    Göztepe'nin oyuncusu Ahmed Ildız, Şanlıurfaspor maçında sakatlanmıştı. Ancak 40 günlük tedavi sürecinin ardından Giresunspor maçında tekrar forma giymesi bekleniyor.

  • UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:34 UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi

    UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi, Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleşen toplantıda futbolun genel sorunlarıyla ilgili konuştu. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.


Advertisement