Düzce Bakan Özlü'den Zeytin Ağaçları Eleştirilerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Düzce Bakan Özlü'den Zeytin Ağaçları Eleştirilerine Tepki

Bakan Özlü'den zeytin ağaçları eleştirilerine tepkiBİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti döneminde 72 milyon zeytin ağacı dikildiğini belirterek, Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık.

12.06.2017 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü'den zeytin ağaçları eleştirilerine tepki

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti döneminde 72 milyon zeytin ağacı dikildiğini belirterek, Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil dedi.

Bakan Faruk Özlü, Düzce'nin Gümüşova ilçesi'nde belediye tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen iftar programına katıldı. Programa Bakan Özlü'nün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, partililer ile vatandaşlar katıldı. Zeytin ağaçlarına karşı bir kanun çıkarılacağı yönünde hava oluştuğunu vurgulayan Bakan Özlü, Referandum sonrasında büyük emeklerle hazırladığımız ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren üretim reform paketini meclis komisyonlarına sunup geçmesini sağladık. Son olarak Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye başladık. Ancak muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri ve maniple ettikleri çeşitli medya organları tasarıyı öylesine sabote ettiler ki, sanki bizler zeytinlik karşıtı bir kanun çıkaracakmışız gibi bir hava oluştu. Bizim dönemimizde tam 72 milyon zeytin ağacı dikilmiştir. Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil. Gerçekten enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye'deki zeytinlik sahalarının verimliliklerinin arttırılması, sahalarının geliştirilmesi yönünde bu çevrelerden bana öneri gelmedi. Bunlar Türkiye'yi tutmak isteyen, bunlar Türkiye'nin hamle yapmasını istemeyen çevreler. Maalesef insanların temiz duygularını kullanmak için gayret sarf ediyorlar. Hiç biri iyi niyetli değil diye konuştu.

'KATAR BİZİM İÇİN HERHANGİ BİR ÜLKE DEĞİLDİR'

Bakan Özlü, Katar'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu ifade ederek şunları söyledi

Ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan söz konusu merkezler, 2013 Gezi olayları ile birlikte başlayan AK Parti hükümetini yıkma çabalarına açıktan destek verdikleri gibi 17-25 Aralık sürecine ve bir çok insanımızın şahadetine mal olan 15 Temmuz kalkışmasına tüm demokratik değerleri ayaklar altına almak pahasına en ufak bir ses çıkarmamışlardır. Biliyorsunuz Katar'da bir takım gelişmeler oluyor. Katar bizim için herhangi bir devlet değildir. Ülkemizin ve milletimizin haklı davalarında her zaman yanımızda olmuş, Arap körfezi ülkeleri arasında bağlarımızın en güçlü olduğu ülkedir. Rusya ile uçak krizi yaşadığımızda 'Size en ucuz doğalgazı biz göndeririz' diyen, 15 Temmuz gecesi hükümetimize ilk desteği veren bir ülkedir Katar. Bundan 15 gün önce Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı körfez ülkeleri inanılmaz bir şekilde tıpkı Amerika'nın elleri ile Katar'ı teröre destek veren ülke şeklinde tanımlayarak yaptırım kararı aldılar. Mübarek Ramazan ayında hangi müslüman ülke ambargolardan müslüman halkın etkileneceğini bile bile böyle bir yönteme başvurabilir. Aramızdaki kadim kardeşlik ilişkilerinden rahatsız olan kişiler, dindaş Suudi ve diğer ülkelerin damarlarına basarak Müslüman ülkeleri sınamak istemektedirler.

Bakan Özlü, Gümüşova'da kıldığı teravih namazının ardından Düzce'den ayrılarak, Ankara'ya hareket etti.

Düzce Bakan Özlü\'den Zeytin Ağaçları Eleştirilerine Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce Bakan Özlü'den Zeytin Ağaçları Eleştirilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement