Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı

Düzce\'de Ahilik Haftası Kutlandı

Düzce'de 8.Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı törenlerle kutlandı.

18.09.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de 8. Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı törenlerle kutlandı. Törenlerde örnek esnaflar da ödüllendirildi.

Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı dolayısıyla Anıtpark Meydanı'nda tören düzenlendi. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen törene, esnaflar da iş kıyafetleri ile katıldı. Düzce Belediyesi Mehter ekibinin gösterisi ile başlayan törende konuşan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ahilik Haftası'nın anlam ve öneminden bahsetti. Kayıkçı, "Ahilik insanların işlerini içten gönülden ve güler yüzle yapmak, daima iyi komşulukta bulunmak, komşunun eza ve cahilliğine sabretmek, hata ve kusurları daima kendi nefsinde aramak, fakirlere dostluktan oturup kalkmaktan şeref duymak, zenginlere zenginliğinden dolayı itibardan kaçınmak, Allah için sevmek Allah için nefret etmek, hak için hakkı söylemek ve hakkı söylemekten korkmamak, emri altındakileri ve hizmetindekileri korumak ve gözetmek, müşteri memnuniyeti adına güleryüzünü insanlardan esirgememektir" dedi.

Kayıkçı'nın konuşmasının ardından ise ödül törenine geçildi. Yılın ve ilin ahisi Düzce Kunduracılar ve Lastikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Osman Mutaf seçildi. Mutaf ödülünü Vali Yardımcısı MiktatAlan'ın elinden aldı. Yılın en genç ahisi ise Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyesi Mustafa Akgün oldu. Akgün ise ödülünü Belediye Başkanı İsmail Bayram'dan aldı. Örnek bayan ahi seçilen Kaynaşlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Rüveyda Siyokoğlu'na ödülünü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı verdi.

Daha sonra odalar tarafından yılın ahilerine ödüller takdim edildi. Düzce Lokantacılar Odası tarafından Mustafa Bakangöz yılın olgun ahisi, Ahmet Karaca genç ahisi ve Yüksel Kalkanörnek bayan ahisi, Düzce Bakkallar ve Bayiler Odasında Hilmi Özdemiroğlu olgun ahi, Ünal Akbulut genç ahi ve Hülya Kurt örnek bayan ahi oldu. Düzce Kahveciler ve Otelciler Odasında olgun ahi Hasan Çöz, Örnek bayan ahi Arzu Ebru Yüksel, Düzce Sıhhi Tesisatçılar Odasında Bedrettin Ata olgun ahi, Cengiz Mezarcı genç ahi, Tülin Güler örnek bayan ahi seçildi. Seyyar Pazarcılar Odasında Orhan Şamandar olgun ahi, Binnur Altun bayan ahi seçilirken, Düzce Terziler ve Konfeksiyoncular Odasında Mustafa Yılmaz olgun ahi, Fatma Gönül ise bayan ahi olarak seçildi.

Ödül töreninin ardından esnaf odaları tarafından açılan stantlar gezildi. En büyük ilgiyi meyve ikramının yapıldığı stant gördü. Meyvelerden almak isteyen vatandaşlar stant önünde yoğun bir kabalalık oluşturdu.

Tören sonunda misafirlere ahi pilavı ikram edildi. İkram sırasında uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement