Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı

Düzce\'de Ahilik Haftası Kutlandı

DÜZCE (İHA) Düzce'de 9'uncu Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı törenlerle kutlandı.

23.09.2013 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜZCE (İHA) Düzce'de 9'uncu Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı törenlerle kutlandı. Törenlerde örnek esnaflar da ödüllendirildi.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen tören Düzce Belediyesi önünden Anıtpark'a kadar mehteran eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Anıtpak'taki programda ilk olarak DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Anıt'a çelenk sundu.

Daha sonra haftanın önemine ilişkin bir konuşma yapan Kayıkçı, ahiliğin modernize edilerek bu günün iş hayatına uygulanması gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: "Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Ahilik haftasını kutlamamızın sebebi sadece tarihi anmak değil iş ve sosyal yaşantımıza bu felsefeyi adapte etmektir. Ahi birliklerinde mükemmel toplum hedeflenmiştir. Günümüzde üretici ile tüketici emek ile sermayenin barışık olduğu bir iş ortamının sağlanması, güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması çok önemli. Ahilik kültürünün uygulandığı dönemde bu barışın sağlandığı bilinmektedir. İş toplumunda ahlaki değerlerin önemi ve bunlara duyulan ihtiyaç artmaktadır. Ahiliğin günümüz şartlarına uyarlanması çok önemlidir"

Yılın Ahisi seçilen Hüdai Kaya ve Yılın olgun ahisi seçilen Muhittin Serçelik ödüllerini Vali Yardımcısı Hasan Bağcı'nın elinden aldı. Yılın genç ahisi Yunus Küçük'e Belediye Başkanı İsmail Bayram, Yılın örnek Bayan ahisi Leyla Siyakoğlu'na ise Bakkallar Odası Başkanı Vildan Şamandar tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra odalar tarafından yılın ahilerine ödüller takdim edildi.

Tören sonunda misafirlere ahi pilavı ikram edilirken protokol üyeleri stantları gezdi.

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Hikmet Keskin Vali Ali İhsan Su'nun beden ölçülerini aldı. Vali Su, özellikle ahşaptan farklı ürünlerin yer aldığı Mobilyacılar Odasının standına büyük ilgi gösterdi. Ahşap oyuncaklar yapan Halit Can'ı tebrik eden Vali Su, "Bu büyük bir maharet. Özellikle oyuncak sektöründe önemli işler yapılabilir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement