Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü

Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü

Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen depremin yıl dönümünde, sarsıntının meydana geldiği saat olan 18.58'de Anıtpark'ta toplandı.

12.11.2012 20:32  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen 7.2 büyülüğündeki depremin yıl dönümünde, sarsıntının meydana geldiği saat olan 18.58'de Anıtpark'ta toplandı.

13 yıl önce 7.2 büyüklüğündeki depreminin meydana geldiği saat 18.58'e 5 dakika kala Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, ellerinde taşıdıkları 'Depremi Unutma, Unutturma' yazılı dövizlerle Anıtpark'a geldi. Kalabalık, deprem saatinde saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, bir basın açıklaması yaptı. Ayşegül Şenol Can, "İmar affına, İmar aflarına, denetimsiz yapılara, başta kat artış kararları olmak üzere, yanlış imar plan tadilatlarına dur demek için, artık bu bizim kaderimiz değildir demek için, 13 yıldır dönüştüremediğimiz yanlışlarımız dönüştürülebilmek için yalnızca deprem değil tüm doğal afetlere hazırlıklı olmak için kaybettiklerimizi anmak ve ailelerinin acılarını paylaşmak için tüm Düzce hep beraber depremi unutma unutturma demek için burada toplandık" dedi. Düzce Depreminin yıl dönümlerinde Düzce'ye gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da Anıtpark'taydı.

Açıklamanın ardından sloganlar atan kabalık, sessizce dağıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement