Düzce Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın Merkezi Olacak" - Son Dakika
Sağlık

Düzce Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın Merkezi Olacak"

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan, bölgesel kalkınma odaklı proje kapsamında, sağlık ve çevre alanında pilot üniversite seçilen DÜ'de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi" kurulacağını söyledi.

14.08.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan, bölgesel kalkınma odaklı proje kapsamında, sağlık ve çevre alanında pilot üniversite seçilen DÜ'de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi" kurulacağını söyledi.

Rektör Çakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurulacak merkeze ilişkin bilgi verdi.

Geleneksel tamamlayıcı tıp merkezinin ruhsatını aldıklarını, merkezde 4 farklı alanda hacamat, sülük, akupunktur ve diğer uygulamaların yapılacağını aktaran Çakar, "Şu anda hastane binamızın kantin bölümünde bulunan nükleer tıp binamızı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi haline getiriyoruz. Tadilat ihalesini yaptık. Kasım ayında da hizmete açacağız." dedi.

"Tıbbi bitki ekimlerini gerçekleştirdik ve hasada başladık"

Köylerde tıbbi bitki üretimine başlanıldığına vurgu yapan Çakar, şöyle devam etti:

"Köylerde hasat yapmaya başladık. Davutağa köyünde ve Beyköy'de bütün ekim alanlarımızda tıbbi bitki ekimlerini gerçekleştirdik ve hasada başladık. Fındığa alternatif olmaya aday ve çok daha nitelikli, verimli olacağına inandığımız bir süreci başlattık. Tarımsal atıkların geri kazanımında da aynı şekilde, örneğin fındık artığından yenilebilir bir mantar üretmeye çalışıyoruz, bir materyal oluşturduk. Bunu da yaygınlaştırabilirsek bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Eğitimler veriyoruz, halkımıza bu konularda bilgiler veriyoruz. Tıbbi bitki yetiştiriciliğine, arı ve mantar yetiştiriciliğine ilgi duyan bütün vatandaşlarımızı üniversitemizle iş birliği yapmaya davet ediyoruz. Bizler bütün altyapıyı oluşturuyor, aynı zamanda danışmanlık ve pazarlama imkanlarının da içinde olduğu bütün hizmetleri veriyoruz."

"Düzce'nin merkez olmasını istiyoruz"

Modern tıpla beraber yapılacak alternatif tıbbın vatandaşlar tarafından çok benimseneceğini belirten Çakar, "Modern tıp yöntemleri elbette başımızın tacı, aynı şekilde uygulamaya devam ediyoruz ama ülkemizde her iki kişiden biri geleneksel tıbbı uygular. Mesela nane limon kaynatmayan yoktur. Bu da geleneksel tıbbın başka bir boyutu. Ciddi bir ilgi var. Bölgeyi geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın merkezi haline getirmek istiyoruz. Biz de bu işte Düzce'nin merkez olmasını istiyoruz. Yalova denildiğinde termal akla geliyorsa Düzce denildiğinde geleneksel tıp akla gelsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Düzce Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın Merkezi Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement