Düzce Ticaret Meslek Lisesi Avrupa Yolunda - Son Dakika
Yerel

Düzce Ticaret Meslek Lisesi Avrupa Yolunda

Düzce Ticaret Meslek Lisesi Avrupa Yolunda

Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nin, Leanardo da Vinci programı kapsamında hazırlayıp Ulusal Ajansa sunduğu Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kabul edildi.

25.02.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi'nin, Leanardo da Vinci programı kapsamında hazırlayıp Ulusal Ajansa sunduğu Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kabul edildi. Projenin ilk ayağında 15 öğrenci ve 2 öğretmen Mart ayının ilk haftası İngiltere'ye gidiyor.

Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi tarafından Leonardo da Vinci Hareketlilik programı kapsamında 2013 başvuru döneminde Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansına sunulan Muhasebe ve Büro Yönetimi Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar" Adlı Projesi kabul edilen Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi, proje ortakları Konuralp Çok Programlı Lisesi ve Cumayeri Çok Programlı Lisesi ile birlikte Muhasebe Finansman Alanından 30, Büro Yönetimi Alanından 15 olmak üzere toplamda 45 öğrenciyle yurtdışında eğitim almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından yaklaşık 86 Bin avro hibe almaya hak kazanan Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi, ilk olarak 8 öğrencisi ve 1 öğretmeni ile yanına proje ortağı Konuralp Çok Programlı Lisesinde 7 öğrenci ve 1 öğretmen alarak İngiltere Kuzey İrlanda bölgesinde Foyle International kurumunda"Sermaye Şirketlerinde Kar dağıtımı ve SQL Tabanlı Muhasebe Programları" konusunda eğitim alacaktır.

İkinci etapta Nisan ayının ilk haftasında Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Büro yönetimi alanından 15 öğrencisi 3 öğretmeni ile Litvanya'da "Seyahat Organizasyonu" konusunda eğitim alacaktır.

Son olarak 8 öğrenci 2 öğretmenine ek olarak proje ortağı Cumayeri Çok Programlı Lisesinden 7 öğrenci 1 öğretmen ile birlikte Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta "Vergi" konulu eğitim alacaktır. Her grubun yurt dışında 2 hafta kalacaktır.

Proje hakkında bilgiler veren proje Koordinatörü Radyo-Televizyon Alan Şefi Salim Yılmaz, "Bütün finansmanı Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından hibe yoluyla karşılan ve yaklaşık 86 bin Avro bütçeli Muhasebe ve Büro Yönetimi Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar adlı projemiz ile öğrencilerimiz, alacakları eğitimin yanında yabancı dilde pratik yapma ve kültürel etkileşim imkanı bulacaklardır. Ayrıca projede katılımcı olarak yer alan bütün öğrencilerimiz uluslar arası geçerliliği olan mesleki yeterlilik sertifikası EUROPASS sahibi olacaklar ve bu sertifika öğrencilerimize mezuniyetleri sonrasında işe yerleşmede diploma eki olarak çok önemli katkılar sağlayacaktır" diyerek projenin önemini ifade etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Ticaret Meslek Lisesi Avrupa Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement