Düzce Üniversitesi'nde korona virüs testleri yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Düzce Üniversitesi'nde korona virüs testleri yapılıyor

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarı, korona virüs (Covid-19) PCR tanı laboratuvarı hızlı ve güvenilir sonuç vermek için titizlikle çalışıyor.

25.04.2020 09:41  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarı, korona virüs (Covid-19) PCR tanı laboratuvarı hızlı ve güvenilir sonuç vermek için titizlikle çalışıyor. Ekipler aynı gün içerisinde gelen tüm testleri tamamlayarak sonuca ulaşırken, aynı anda diğer test çalışmalarını da sürdürüyor.

Düzce Covid-19 PCR Laboratuvarı'nın sorumlusu Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Öztürk, laboratuvar çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Üniversite hastanesinin PCR Laboratuvarı'nın Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Mart tarihinden itibaren Düzce ili Covid-19 PCR yetkili laboratuvarı olarak görevlendirildiğini anımsatan Prof. Dr. Öztürk, " Türkiye'de toplam 124 laboratuvara bu yetki verilmiştir. Düzce il ve ilçe hastanelerinden gelen örneklerin hepsi ilimizdeki tek merkez olan laboratuvarımızda çalışılmaktadır. Covid-19 PCR testleri Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan ve Türkiye'de üretilen kitlerle yapılmaktadır" dedi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Öztürk, Düzce'de korona virüs testlerini gerçekleştirdiklerini, sadece PCR testi yapmadıklarını birçok alanda da test yaptıklarını dile getirdi. Aynı gün içerisinde gelen testleri yine aynı gün içerisinde hızlı bir şekilde sonuçlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Öztürk, "Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı PCR Laboratuvarı olarak şu anda Düzce ilinde tek yetkili Covid-19 laboratuvarı olarak çalışmaktayız. Şu anda bizden başka Düzce'de hiçbir yerde bu test yapılmamaktadır. Burada ekip halinde çalışmaktayız. Örnekler bize Düzce üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden, diğer hastanelerden ilçelerden hep aynı saatte gelmektedir. Aynı gün içerisinde çalışılmaktadır ve aynı gün içerisinde sonuç verilmektedir. Laboratuvarımızda Covid-19 dışında Hepatit B, Hepatit C, HIV, HPV, solunum paneli PCR üzerinde çalışılmaya devam etmektedir. Ama burada sadece PCR ile sorumlu değiliz. Bunun dışında hemotoloji, bakteriyoloji, hematoloji, parazitoloji, mikobakteriyoloji, mikoloji, seroloji, ELİSA ve immunoloji bölümleri hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

(Enes Bektaş-Ali Yıldız/İHA)

Düzce Üniversitesi\'nde korona virüs testleri yapılıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce Üniversitesi'nde korona virüs testleri yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement