Düzce Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bezmialem Üniversitesinde - Son Dakika
Yerel

Düzce Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bezmialem Üniversitesinde

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Ahmet Ataoğlu, Doç.Dr.Adnan Özçetin, Yrd.Doç.Dr.Celalettin İçmeli ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden...

27.09.2012 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, Doç. Dr. Adnan Özçetin, Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu İstanbul'da Eylül ayında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 12. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi'ne katıldılar.

Katılmış oldukları kongrede "Somatoform Bozukluklar Nereye Gidiyor?" başlıklı konu hakkında bildirilerini sunan konuşmacılardan, Prof. Dr. Ataoğlu,"Somatoform Bozukluklarda Genel Kişilik Özellikleri" başlığı altında somatizasyonla kişilik özellikleri arasında bir ilişki olduğu.

Doç Dr. Öztekin, "Sağlık Çalışanlarının Hastalığa Katkıları" başlığı altında somatoform bozuklukta hekim, psikolog ve hemşire ekibinin daha dikkatli ve önyargılarını sonlandırıcı şekilde ele almaları gerektiği.

Yrd Doç Dr. İçmeli, "Tedavide Farkındalık Eğitimi" başlığı altında somatoform bozukluklarının tedavisinde ilaç tedavisinin yanında bilişselterapilerden "Farkındalık Terapisinin" hastanın stresle yüzleşme, stresini yorumlama ve stresle baş etme bilgi, davranış ve düşünce düzeyinde farkındalık kazandırılabileceği.

Prof. Dr. Balcıoğlu ise "Somatoform Bozukluklarda Sosyal Çevre ve Etkileri" başlığı altında bedensel duyumlara duyarlılığın oluşumunda kültürel etkenlerin rol oynadığına dair düşüncelerini dile getirdi.

(AY)

27.09.2012 10: 21: 31

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bezmialem Üniversitesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement