(Düzeltme) Arpaçay'da Yapımı Tamamlanan Karşıyaka Parkı'nın Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

(Düzeltme) Arpaçay'da Yapımı Tamamlanan Karşıyaka Parkı'nın Açılışı Yapıldı

(Düzeltme) Arpaçay\'da Yapımı Tamamlanan Karşıyaka Parkı\'nın Açılışı Yapıldı

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaptırdığı Karşıyaka Parkı'nın açılışı yapıldı.

12.09.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaptırdığı Karşıyaka Parkı'nın açılışı yapıldı. Parkın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç da katıldı.

Arpaçay Karşıyaka Parkı'nın açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Toplum yaşamına hukuk kuralları egemen olmazsa, siyasi erki iktidarı elinde bulunduranlar toplumu kendi anlayışlarına, kendi buyruklarına göre yönetmeye kalkarlarsa o toplumda barışı yaşamak, güzellikleri paylaşmak oldukça güçtür. İnsan aklı en güzel siyasi çerçeve olarak demokrasiyi bulmuştur. Demokrasinin insanlar için mutluluk kaynağı olması, demokrasi içerisinde insanların güzellikleri paylaşarak yaşayabilmesi, belli kuralların hayata geçirilmesiyle mümkündür. Bundan 33 yıl evvel Türkiye'de iş başına gelen otorite askeri güç demokrasiyi askıya kaldırmıştır. Türkiye'yi buyruklarla, talimatlarla yönetme anlayışına geçmiştir. 600 bin insan o yönetimin uyguladığı baskı, tankların eziyetine katlanmak mecburiyetinde kalmıştır. 33 yıl evvel yaşadığımız bu olumsuzlukların aslında toplum olarak hepimize örnek olması, ders almamız gereken uygulamalar olması gerekirdi. Ama maalesef bugün de 33 yıl sonra tekrar ülkemizde demokrasiyi tartışıyoruz. Demokrasinin güzelliklerini yakalayabilmenin mücadelesini veriyoruz. İleri demokrasi nutuğu sıkılmakta ama maalesef ülkemizde insanların temel hak ve özgürlüklerini kullanmaları kısıtlanmakta, sisteme karşı tepki duyan insanlar demokratik tepkilerini ortaya koymaya kalktıklarında gençlerimiz ölmekte, gençlerimiz organlarını kaybetmektedir. Demokrasinin iyiliklerini, güzelliklerini yaşayabilmemiz, yakalayabilmemiz için evrensel standartlara, hukukun evrensel kurallarını toplum yaşamımıza egemen kılmamız gerekiyor" dedi.

"Yalnız sandıktan çıkmak demokraside insanlara istediğin her şeyi yapmak yetkisini vermez" diyen Keskin, şöyle devam etti:

"Demokrasinin hukuk kurallarına uymazsanız, çoğunluk bendedir her şeyi yaparım derseniz, toplumumuz için mutluluk kaynağı olmaktan çıkarsınız. O iktidar eza kaynağı haline gelir. Ülkemizde sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Yapılan antidemokratik uygulamalara tepki duyan insanlarımız sokaklara dökülüyor. Ama siyasal iktidarın yüreklendirdiği güvenlik güçlerimizin orantısız güç kullanımının yarattığı tahribatlar, ölümler, organ kayıpları toplumumuzun sistemle, devletle uyumlu yaşamasını engelleyecek olumsuzlukların Türkiye'de yaygınlaşmasına neden oluyor. Devletin yurttaşa karşı temel görevleri vardır. Demokrasiyi işletirken devlet, yurttaşın sistemle uyumlu yaşamasını sağlayacak tedbirleri de almak mecburiyetindedir. Günümüzün devleti jandarma devleti değildir. Yalnız asayişi sağlayıp, suç işlediğinde onun eline kelepçe vurarak hapishaneye atmak, günümüzün devlet anlayışıyla yaklaşmaz. Günümüzün devleti sosyal devlet olmak zorundadır. Vatandaşın malını değerince satmasına imkan tanıması gerekir. Vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini kullanmasına imkan sağlayacak hizmetleri vatandaşa vermek gerekir. Eğitim hakkını, sağlık hakkını imtiyazı bir ayrıcalıklı alan olmaktan çıkarıp, herkesin bundan yararlanması gerekir."

Yapılan konuşmaların ardından folklor gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Karşıyaka Parkı'nın açılışı yapıldı. Parkı; CHP Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin, Haluk Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve çok sayıda davetli birlikte açtı. Daha sonra davetliler parkı gezdi.

Karşıyaka Parkı'nda çocuk oyun alanları, gezinti yerleri, oturma grupları, yeşil alanlar ve havuzlar bulunuyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Düzeltme) Arpaçay'da Yapımı Tamamlanan Karşıyaka Parkı'nın Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement