Düzenli Çalışma Yks'de Türkiye İkinciliği Getirdi - Son Dakika
Güncel

Düzenli Çalışma Yks'de Türkiye İkinciliği Getirdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısal puan türünde ikinci olan Ahmed Said Dönmez, düzenli çalışarak sınavda başarıya ulaştığını belirtti.

31.07.2018 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısal puan türünde ikinci olan Ahmed Said Dönmez, düzenli çalışarak sınavda başarıya ulaştığını belirtti.

Ankara Muradiye İncek Sevgi Koleji öğrencisi 19 yaşındaki Dönmez, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan 2018 YKS'de sayısal puan türünde ikinci oldu.

Dönmez, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerine teşekkür ederek, "Bilgileri derste öğrenmeye çalıştım. Bu noktada, öğretmenlerimin üzerimdeki emeği çok büyük. Ailemin de desteğiyle bu başarıyı kazandım." diye konuştu.

Düzenli çalıştığı için sosyal yaşantısına da vakit ayırabildiğini söyleyen Dönmez, "Çalışmalarımın çoğunu okulda yaptım. Derslerimi çok iyi dinledim. Bu sayede evde fazla çalışmama gerek kalmadı. Evde sadece pekiştirme yaptım." ifadelerini kullandı.

Dönmez, mühendislik eğitimi almak istediğini belirterek, "Ankara'da oturduğum için Bilkent Üniversitesi'ne veya ODTÜ'ye gitmeyi düşünüyorum." dedi.

Gelecek yıl YKS'ye girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dönmez, "Kendilerini çok fazla zorlamasınlar. Bence, sabah 8'den gece 12'ye kadar çalışmak faydalı olmaz. Ben de bu şekilde çalışmadım. Dersi derste öğrenmeye çalışsınlar. Çünkü sonradan öğrenmeye çalışmak çok daha zor oluyor. Bu şekilde yaparlarsa başarılı olacaklarını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitimde öğrenci, okul, veli sacayağı gibidir"

Baba Mehmet Dönmez de çocuğunun başarısından dolayı mutlu olduğunu ve Allah'a şükrettiğini belirterek, oğlunun öğretmenleri ve okul yönetimine emek ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dönmez, oğlunun, derslerini özveriyle dinlemesi ve okulda öğrenmesi sayesinde bu başarıyı kazandığını, evde stres yaşamadan belirli aralıklarla ders çalıştığını söyledi.

Muradiye Öğretim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah Karakuş ise başarısından dolayı öğrencileri Ahmed Said'i, emeği geçen öğretmenleri ve ailesini tebrik ederek, "Eğitim öğretim hizmetleri bir sacayağı gibidir. Bunun bir tarafında aile, bir tarafında öğrenci, bir tarafında da okul vardır. Okulun gösterdiği çaba ve gayret, öğrenciyle karşılık bulmalı, veliyle de mutlaka desteklenmelidir." diye konuştu.

Karakuş, Ahmed Said'in derslerindeki başarısının yanında, karakteriyle de örnek bir öğrenci belirterek, "Ben inanıyorum ki Ahmed Said, vatana, millete hayırlı olacak ve akademik başarılarla da dünyaya hizmet verecektir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzenli Çalışma Yks'de Türkiye İkinciliği Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı, Güreş Sporcularına Malzeme Desteği Sağladı
    09:19 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Güreş Sporcularına Malzeme Desteği Sağladı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından 16 güreş sporcusu ve 2 antrenöre dağıtıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Keleş, sporculara her zaman destek olduklarını belirterek, geleceğin sporcularını yetiştirebilmek için onların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti
    09:18 Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Ziraat Odasına beş adet tarımsal makine teslim etti. Makineler, Buldanlı çiftçilerin tarımsal üretiminde kullanılacak.

  • Osmaniye'de depremde yıkılan kırtasiye iş yeri konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı
    09:15 Osmaniye'de depremde yıkılan kırtasiye iş yeri konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı

    Osmaniye'de yaşanan deprem sonucunda yıkılan 86 yıllık en eski kırtasiye iş yerinin sahibi olan Mustafa Arı, konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı. Babasının kurduğu iş yerini devralan Arı, deprem sonrası malzemeleriyle yeni iş yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

  • Erzincan'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı
    09:15 Erzincan'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

    Erzincan merkez Fatih Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, iki araç çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi
    09:14 Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutköy mitingi öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Mart'ta açtığı Kent Lokantası'nın önüne AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un afişi yerleştirildi. CHP PM üyesi Cem Aydın, afişin kapatılmasını eleştirerek, 'O küçümsediğiniz kent lokantalarına yenileceksiniz' dedi.

  • Sonic the Hedgehog 3 Çekimleri Tamamlandı
    09:10 Sonic the Hedgehog 3 Çekimleri Tamamlandı

    Yönetmen Jeff Fowler, Sonic the Hedgehog 3'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Filmin kapanış sahnelerinden bir fotoğraf paylaşan Fowler, yeni animasyon filminin çekimlerinin bittiğini gösterdi. Sonic the Hedgehog 3'ün vizyon tarihi Aralık 2024 olarak belirlendi ve ilk fragmanın yakında yayınlanması bekleniyor.

  • Oyun dünyası yeni bir krizle karşı karşıya olabilir
    09:09 Oyun dünyası yeni bir krizle karşı karşıya olabilir

    Bağımsız oyun geliştiricileri, Xbox Game Pass ve Epic Games Store gibi platformlarda oyunlarının ön plana çıkarılmadığını ve hizmetlerin sürdürülebilir olmadığını belirtti. Anlaşma şartlarının güncellenmesi talep ediliyor.

  • Togg T10X, Yenilenen Yazılımıyla Kullanıcılarına Yüz Tanıma Özelliği Sunuyor
    09:09 Togg T10X, Yenilenen Yazılımıyla Kullanıcılarına Yüz Tanıma Özelliği Sunuyor

    Togg T10X, Türkiye'nin farklı şehirlerinde 23 binden fazla kullanıcıyla buluşuyor. Yenilenen 1.4.0 yazılımı sayesinde artık kullanıcılarını yüz tanıma özelliğiyle tanıyacak. Bu güncelleme ayrıca, iklimlendirme programlarını önceden planlayarak yolculuğa başlamadan önce kabin ısısını istenilen seviyeye getirme imkanı sunuyor. Yeni yazılım ile T10X'in 29 inçlik uçtan uca akıllı multimedya ekranındaki uygulamalar tam ekran ve farklı renk temalarıyla görülebilecek. Ayrıca, kullanıcılar artık oturum açarken pin girmek yerine yüz tanıma özelliğini kullanabilecekler. Togg, sürekli iyileştirme için T10X kullanıcılarından gelen geri bildirimleri dikkate alarak farklı güncellemeleri hızla hayata geçiriyor. 1.4.0 yazılımı, önceden belirlenen teslim alma sırasına göre tüm T10X kullanıcılarına yüklenmeye başladı.

  • Microsoft, Minecraft PlayStation 5 yerel sürümünü geliştirmeye başladı
    09:09 Microsoft, Minecraft PlayStation 5 yerel sürümünü geliştirmeye başladı

    Microsoft, PlayStation 5 için özel olarak tasarlanmış bir Minecraft sürümü çıkarmayı planlıyor. Oyuncular, yakında PlayStation 5'in gücünden tam olarak yararlanacakları bir Minecraft deneyimine sahip olabilecekler. Yeni sürümün yüksek çözünürlük ve performans özelliklerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca, ray tracing gibi gelişmiş grafik özelliklerini destekleyip desteklemeyeceği merak konusu.

  • AMD, Zen 5 mimarisiyle yeni APU işlemcilerini tanıttı
    09:09 AMD, Zen 5 mimarisiyle yeni APU işlemcilerini tanıttı

    AMD'nin son sevkiyat raporlarına göre, Zen 5 çekirdek mimarisine sahip yeni APU işlemcileri ortaya çıktı. Strix Point ve Fire Range kod adlı prototip modellerin özellikleri açıklandı. Strix Point yongalarında RDNA 3+ tabanlı GPU ve XDNA 2 mimarisine sahip 40 TOPS+ NPU birimleri bulunacak. Fire Range işlemcileri ise 8 ve 16 çekirdekli olacak ve Granite Ridge'i taban alacak. Zen 5 mimarisi, Advanced Vector Extensions için gelişmiş destek sunacak.

  • Depremin Yerle Bir Ettiği Hatay'da Yeni Bir Şehir Oluşuyor
    09:08 Depremin Yerle Bir Ettiği Hatay'da Yeni Bir Şehir Oluşuyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde TOKİ konutlarının her geçen gün yükselmesiyle birlikte ortaya adeta yeni bir şehir çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay'ın yeniden ihyası ve inşası için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Hatay'da yapımı tamamlanan konutlar 6 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştı. Depremin haritadan yok ettiği Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında afet konutlarının yapımına başlanmıştı. Gülderen Mahallesi'nde inşa edilen yaklaşık 7 bin konuttan yapımı tamamlananların sahipleri kurayla belirlenmeye başlamıştı. Yeni bir şehir olarak ortaya çıkan Gülderen deprem konutlarının ihtişamı dron ile havadan görüntülendi. Ahmet ve Hatice Doğru çifti, yeni evlerinin bulunduğu Gülderen konutlarını gezdi ve mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement