Dyned İngilizce Sistemi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Dyned İngilizce Sistemi Yarışması

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi yarışmasında 4.ve 5.sınıflarda Mersin birinciliğini elde eden Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

07.06.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi yarışmasında 4. ve 5. sınıflarda Mersin birinciliğini elde eden Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Kaymakam Güldibi, Sadık Eliyeşil ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Pelinnaz Ayran ve 4. sınıf öğrencisi Oğuzhan Gedik'in, İngilizce öğretmenleri Muazzez Şanlısoy ve Nilgün Çalışkan nezartinde internet ortamında katıldıkları Dyned dil yarışmasında Mersin il birinciliğini Tarsus'a kazandırdıkları için kutladı.

Dil'in çok önemli bir iletişim aracı olduğunu, bir toplumda yaşayan bireylerin birbirleriyle aynı dili konuşarak iletişim kurduklarını belirten Kaymakam Güldibi, "Bugün hızla gelişen ve değişen dünyamızda diğer ülkelerin insanlarıyla da iletişim kurmak durumundayız. Diğer bir deyişle, diğer ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimizi yürütebilmek ve kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için ana dilimizin dışında en az bir yabancı dili bilmemiz gerekiyor" dedi.

Güldibi, günümüzde ekonomik ve teknolojik gelişmeler sonucunda, İngilizce'nin neredeyse bütün ülkelerde kullanılan "dünya dili" haline geldiğini belirterek, bu nedenle ülkemizde de yabancı dil öğretiminin daha çok İngilizce öğretimi üzerinde yoğunlaştığını, bunun yanı sıra Almanca, Rusça, Çince, Fransızca gibi dillerin de öğrenilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Güldibi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu Müdürü Osman Köseoğlu, okulun İngilizce öğretmenleri koordinatör öğretmen Muazzez Şanlısoy ve Nilgün Çalışkan ile 4. sınıflar Mersin birincisi Oğuzhan Gedik ve 5. sınıflar sınıflar Mersin birincisi Pelinnaz Ayran'ı başarılarından dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi.

DYNED İngilizce Koordinatör öğretmeni Muazzez Şanlısoy ise, dönem başından itibaren düzenli, disiplinli ve özverili olarak çalıştıklarını belirterek,

"Okulumuzu 4. ve 5'inci sınıflarda İl birincisi yaptık. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak asıl olanın yarışma değil, bilgi öğrenmek olduğu felsefesi ile olaya yaklaşarak amacımızdan asla vazgeçmeyip, istikrarlı bir çalışma yürüttük" dedi.

Kaymakam Güldibi, başarılı öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

Mersin birincisi olan öğrencilere Mersin'de birer adet notebook ve okul müdürlüğüne ise şilt verildi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Yayıncı: Süleyman Tıraş - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dyned İngilizce Sistemi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement