E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları ve Karne Notları Öğrenme Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Eğitim

E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları ve Karne Notları Öğrenme Nasıl Yapılır?

E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları ve Karne Notları Öğrenme Nasıl Yapılır?

E-okul, MEB tarafından başlatılan bu uygulama ile öğrenciler, veliler ve öğretmenler için birçok kolaylık sağlamaktadır. Dönem sonuna yaklaştıkça merak edilen konular ise sınav sonuçları, karne notları ve takdir teşekkür hesaplama oluyor. Peki e-okul VBS girişi ile sınav sonuçları, karne notları nasıl öğrenilir? E-okul girişi nasıl yapılır?

26.04.2019 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların kapanmasına sayılı günler kala veliler, öğrencilerin sınav sonuçları ile karne notları öğrenmek ve takdir teşekkür hesaplaması yapmak istiyorlar. E- okul VBS girişi ile yapılabilecek birçok faydalı işlemden birisi de sınav sonuçları, karne notları öğrenmedir. Peki e-okul ile bunu nasıl yaparız? E-okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. E Okul Veli Bilgilendirme Sitemi'ne (VBS) artık MEBBİS üzerinden ve e-Devlet şifresi ile de girilebiliyor. E okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL VBS GİRİŞ İLE KARNE NOTLARI ÖĞRENME

E Okul Öğrenci Karne Notlarını Öğrenmek için, "e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. E Okul Öğrenci Girişi ile öğrencinin, Karne Notlarını internetten kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

E-okul Veli sisteminden, E-okul öğrenci girişi karne notları bölümüne giriş yaparak öğrenci veya veliler karne notlarını,e-okul karne notu ortalaması hesaplama, dönem sonu başarı belgesi olarak ifade edilen Takdir ya da Teşekkür belgesi alıp alamayacağını hesaplayabilirler.

E-OKUL'DA HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR?

E-okul VBS girişi ile, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurulara ulaşılabilir.

Son Dakika Eğitim E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları ve Karne Notları Öğrenme Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement