Eba 1.fen Deneyleri Video Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Eba 1.fen Deneyleri Video Yarışması Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ortaokullarda ve bilim sanat merkezlerinde görevli fen bilimleri ve fen ve teknoloji öğretmenleri arasında düzenlenen "EBA 1.Fen Deneyleri Video Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

03.06.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ortaokullarda ve bilim sanat merkezlerinde görevli fen bilimleri ve fen ve teknoloji öğretmenleri arasında düzenlenen "EBA 1.Fen Deneyleri Video Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, fen bilimleri veya fen ve teknoloji dersini sevdirmek, kalıcı öğrenme ortamı sağlamak, derslerin deney ve etkinlik ağırlıklı yürütülmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen "EBA 1.Fen Deneyleri Video Yarışması"nın ödül töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş ve diğer ilgililerin katılımıyla bir otelde gerçekleştirildi.

Törende,  "Maya Hücrelerinde Fermantasyon ve Kaldırma Kuvveti" deneyi ile Yalova'da Armutlu Tansu Aksoy İstiklal Ortaokulu öğretmeni Samet Acar'a birincilik, "Açık Hava Basıncının Etkilerini Görelim" ile Şehit Er Vefa Çelik Ortaokulundan Taha Çalışkan'a ikincilik ve "Asit-Baz Ayıracı Deneyi" ile Tekirdağ Bilim Sanat Merkezinden Mehmet Zeki Turan'a üçüncülük ödülü verildi.

"Açık ve Koyu Renkli Cisimlerde Işığın Yansıması ve Soğurulması" deneyi ile Muş Düzkışla Ortaokulundan Metin Bağcı ve "Ses Dalgalarının İzinde" deneyi ile Uşak Alanyurt Ortaokulu öğretmeni Nurettin Can Bodur da jüri özel ödüllerinin sahibi oldu.

Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy ortaokulundan "Zincirleme Reaksiyonlar" deneyi ile Ferat Topal ise EBA beğeni özel ödülünü almaya hak kazandı.

Deneyler için birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira,  jüri özel ödülü ve EBA beğeni özel ödülü alanlara ise dizüstü bilgisayar  hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eba 1.fen Deneyleri Video Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu
    11:49 Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu

    Altay'ın 26 yaşındaki sağ beki Salih Sarıkaya, bu sezon ligde oynanan 27 maçın 26'sında forma giyerek aldığı 2 bin 247 dakika ile takımının en istikrarlı oyuncusu oldu. Mali ve sportif açıdan zor günler geçiren Altay, oyuncularının parasını ödeyemediği için devre arasında birçok oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ancak Salih Sarıkaya, elinde kalan oyunculardan en iyi verimi almayı başardı ve takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu
    11:49 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluşarak projelerini anlattı. Başkan Böcek, Finike Nehir Kenarı Rekreasyon Projesi ile turizme katkı sağlayacaklarını belirtti.

  • Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı
    11:49 Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Belediye Başkanı Hayri Suer yapımı tamamlanan 5 yeni projeyi halkın hizmetine açtı. Projeler arasında kültür merkezi, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve pazar yeri bulunuyor.

  • 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci
    11:49 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını 5 adımda kullanabilecek.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.


Advertisement