Bodrum Mega Yatların Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Bodrum Mega Yatların Gözdesi

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'a her yıl bünyesinde helikopter pisti, yüzme havuzu, sinema salonu bulunan pek çok mega yat geliyor.

27.06.2014 11:51  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden, taştan örülmüş mavi pencereli beyaz evleriyle turistlerin gönlünde taht kuran Bodrum'a her yıl bünyesinde helikopter pisti, yüzme havuzu, sinema salonu bulunan pek çok mega yat geliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Rus iş adamları Arkadyeviç Abramoviç ve Süleyman Kerimov'un yatı gibi 160 metre uzunluğundaki 1 milyar doları aşkın maliyeti bulunan yatlara ev sahipliği yapan Bodrum, bakir koylarıyla, temiz deniziyle açık deniz tutkunları için vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

İlçenin açıklarında demirleyen mega yat ve diğer tekneler, ekonomik hareketlilik sağlayarak ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

Yalıkavak Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk mega yat projesi olarak 2013 Haziran ayında tam kapasite ile hayata geçirilen Palmarina Bodrum yetkililerinden alınan bilgiye göre, marina 2014 yaz sezonunda dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen denizcileri, yerli ve yabancı ziyaretçileri uluslararası standartlarda ağırlamaya başladı.

Bölgede bağlama alanı açısından en büyük olan marina 710 tekne deniz bağlama kapasitesine sahip.

Marinaya bağlanan Rus bir iş adamına ait "Madame Gu" adlı 99 metre uzunluğunda, 14 metre genişliğindeki dört katlı 18 kamaradan oluşan mega yat, bu yıl daha uzun süreli bir kontrat imzaladı.

Designer Sam Sorgiovanni tarafından tropikal yağmur ormanları adasından esinlenerek tasarlanan 90 metre uzunluğunda, helikopter pisti, yüzme havuzu, sinema ve asansörü bulunan 305 milyon dolara mal olan mega yat "Nirvana"da marinaya bağlanan yatlar arasında yer alıyor.

Yalıkavak'a getirilen dünyanın en büyük 100 yatı listesinde bulunan 80 metre uzunluğunda, 7 kamaralı mega yat "Titan" da jakuzi, sinema gibi özellikleriyle dikkatleri çekiyor.

Çeşitli boylardaki yelkenli ve motor yatların yanı sıra 40 metre ve üzeri 69 mega yata yıl boyu bağlanma ve konaklama imkanı sunan marinaya bir yıl içerisinde 2 bin yat bağlandı.

Öte yandan ilçe merkezinde bulunan 450 bağlama kapasitesine sahip Milta Bodrum Marina ve Turgutreis Mahallesinde bulunan 550 yat bağlama kapasiteli D-Marin marinası da lüks yatlara ev sahipliği yapan merkezler olarak dikkatleri çekiyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum'un Türkiye yat turizminde önemli bir noktada bulunduğunu söyledi.

Bodrum'un bakir koylarının her yıl mega yatlarla gelen binlerce turisti ağırladığını dile getiren Gökbel, şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü top modeller, iş adamları, spor adamları ilçede tatil yapıyor. Gittikleri yerlerde bölgemizin tanıtılmasına katkı sağlıyorlar. Bu da farklı bölgelerden yeni turistlerin gelmesini sağlıyor. Yat turizmiyle Bodrum'a gelenlerin önümüzdeki yıllarda daha da artacağı kanaatindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum Mega Yatların Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement