Ebeveynlere Davranış Bozukluğu Semineri - Son Dakika
Güncel

Ebeveynlere Davranış Bozukluğu Semineri

Uzman Psikolog, Aile Danışmanı Özge Yıldız, Küçükçekmeceli ebeveynlere çocuklarda davranış bozuklukları hakkında önemli bilgiler verdi.

16.11.2018 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzman Psikolog, Aile Danışmanı Özge Yıldız, Küçükçekmeceli ebeveynlere çocuklarda davranış bozuklukları hakkında önemli bilgiler verdi. Yıldız, velileri çocuklarını görmezden gelmeleri konusunda uyardı.

Küçükçekmece Belediyesinin Kocatepe İlkokulunda gerçekleştirdiği seminerde anne ve babalara seslenen Uzman Psikolog, Aile Danışmanı Özge Yıldız, çocuklarda "davranış bozukluğu nedir, nasıl anlaşılır ve tedavi yöntemleri nelerdir" konularını ele aldı.

"Anne ve babalara çok iş düşüyor"

Davranış bozukluğunun genetik olduğunu kaydeden Özge Yıldız, davranış bozukluğu olan bir çocuğun anne ve babasına bakmak gerektiğini söyledi. Yıldız, "Anne ve babalara çok iş düşüyor. Çocuğum neden böyle davranıyor demek yerine anne ve babalar önce kendilerine bakmalılar. Ben nasıl davranıyorum demeliler. Ben çocukken nasıldım demeliler. Çocukların hafızaları bomboş. Çocuklar en çok aileden edinirler davranışlarını" diye konuştu.

"Çocuğun davranışlarını iyi takip edin"

Her hareketi davranış bozukluğu olarak adlandırmamak gerektiğini de belirten Yıldız, "Çocuk kendisine, çevresine zarar veriyor; toplum kurallarına uymuyorsa o zaman bir bozukluk var diyebiliriz. Çocuğun davranışlarını çok iyi takip etmek gerekiyor. Çocuk huzursuzluk çıkarıyor mu? Saldırganlık yapıyor mu? İdrarını kaçırıyor mu? Dışkısını bilerek orta yere yapıyor mu? Bunlar en sık rastlanan davranış bozuklukları" dedi.

"Çözüm görmezden gelmek"

Çocuklarda davranış bozukluğunu çözmenin en etkili yolunun çocuğun yaptığı hareketi görmezden gelmek olduğunu kaydeden Özge Yıldız, "Şiddet kesinlikle uygulamamamız lazım. Şiddet işin içine girerse çocukla aramızdaki iletişimi, saygıyı kaybederiz. Tepkisiz kalıp çocuk o hareketi yaptıktan sonra sakince çocukla konuşarak yanlış olduğunu anlatırsak eğer; o zaman çocuk yaptığı davranıştan vazgeçebilir" diyerek velileri uyardı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ebeveynlere Davranış Bozukluğu Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muğla'nın Datça ilçesinde Buse Demirci ile bir buçuk yıldır arkadaşlık yapan Muhsin Emir, Datça Kumluk Plajı'nda sürpriz bir evlilik teklifi yaparak ilişkilerini resmiyete döktü. Meşaleler eşliğinde gerçekleşen teklif, çiftin bir ömür mutluluk için ilk adımını attığı anı simgeliyor.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement