EBİLTEM'de "Newton-Katip Çelebi Fonu Bilgi Sunumu" yapıldı - Son Dakika
Güncel

EBİLTEM'de "Newton-Katip Çelebi Fonu Bilgi Sunumu" yapıldı

EBİLTEM\'de "Newton-Katip Çelebi Fonu Bilgi Sunumu" yapıldı

Prof. Dr. Abay, "Ege Üniversitesi olarak hedefimiz sadece ulusal düzlemde değil, uluslararası alanda da bir araştırma üniversitesi olabilmek" dedi.

06.02.2018 09:45  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından "Newton- Katip Çelebi Fonu Bilgi Sunumu" düzenlendi. Newton-Katip Çelebi Fonu olanaklarını tanıtmak, araştırmacıların sorularını yanıtlamak ve ihtiyaç duydukları destek türlerine dair görüş alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen programın açılışına Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay ve EÜ EBİLTEM-TTO Müdür Vekili Doç. Dr. Serdal Temel katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abay, "Ege Üniversitesi olarak hedefimiz sadece ulusal düzlemde değil, uluslararası alanda da bir araştırma üniversitesi olabilmek. Bu anlamda Newton-Katip Çelebi Fonu programını bizim bu amacımıza hizmet eden bir araç olarak görüyoruz. Bu fonları ne kadar fazla üniversitemize getirebilirsek o kadar dış kaynaklardan yararlanmış olacağız. Bu programın en büyük özelliği Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak, araştırmacıları ortak çalışmalarda buluşturmak ve bu işbirliğini sürekli kılmaktır. Bu işbirliğini oldukça önemsiyoruz ve üniversitemizin uluslararası arenada temsil edilmesi noktasında çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu fon kapsamında lisansüstü öğrencilerimize burs olanağı da sağlanıyor. Böylece akademisyenlerin yetiştirilebilmesi için de önemli bir fırsat doğuruyor" dedi.

"Araştırma üniversitesi olmanın yolu proje yazmaktan geçiyor"

Doç. Dr. Temel, "Ege Üniversitesi olarak elimizden geldiğince araştırmacılara destek vermeye çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası çağrılardan araştırmacıları haberdar etmek istiyoruz. Sadece bununla yetinmeyip alanında uzmanları Ege'de misafir ediyoruz. Bu destek mekanizmalarına yönelik proje yazma eğitimleri düzenliyoruz. Daha önce proje yazmış, bu konuda tecrübesi olan hocalarımız burada kendi deneyimlerini araştırmacılarla paylaşıyor. Araştırma üniversitesi olmanın yolu proje yazmaktan geçiyor. Proje yazımı sürecinde birebir geri bildirim konusunda da EBİLTEM olarak biz sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz çeşitli eğitimlerle araştırmacıların daha fazla bilgilenmesi adına çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

" Newton-Katip Çelebi Fonu Program Koordinatörü Aslı Akçayoz ise "Newton Fonu, Birleşik Krallık Hükümeti'nin bir programı ve Türkiye dışında 17 ülke ile birlikte yapılmakta. Temel amacı bu ülkelerdeki toplumsal ekonomik kalkınmayı, bilim ve inovasyon projeleri vasıtasıyla desteklemek. 2014 yılında başlayan süreç şuan için 2021 yılına kadar devam edecek. Bizim burada yaptığımız iş temel olarak aracılık yapmak, iki ülke arasındaki kuruluşların bağlantısını gerçekleştirmek ve bu fon hakkında bilgi vermek" dedi.

Newton – Katip Çelebi Fonu, Türkiye ile İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan bir fon programı. Her iki ülkeden araştırmacılar bir araya gelerek ortak çalışmalara ve araştırmalara destek veren çağrı programları yürütüyor. 2014 yılından bu yana, TÜBİTAK ile birlikte 200'den fazla araştırmacıya toplamda 13 milyon pound üzerinde destek sağlandı.

Funda Demir Yalçıntaş, Pınar Çetin ve Büşra Avşar'ın eşlik ettiği, farklı alanlardaki çeşitli program içeriklerinin detaylarından bahsedilen sunum dinleyicilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EBİLTEM'de 'Newton-Katip Çelebi Fonu Bilgi Sunumu' yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement