Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?" - Son Dakika
Magazin

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?"

Ebru Şallı, 9 yaşındaki oğlunu amansız hastalığa kurban verince, destek verenler kadar nefret mesajı gönderenler de oldu. Uzman isimler konuyla ilgili "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?" sorusuna yanıt verdi. Sosyolog Esra Köten, "İnsanlar kendilerinden farklı hayatlar yaşayanlara karşı öfke duyuyorlar. Tepkinin nedeni bu" dedi.

19.04.2020 08:22  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski manken ve sunucu Ebru Şallı, 9 yaşındaki oğlu Pars'ı lenfoma hastalığı nedeniyle kaybetti. Şallı'ya destek mesajları kadar nefret mesajları da geldi. Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş, "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk" başlıklı yazısında uzman isimlerle görüşerek tepkilerin bilimsel nedenini araştırdı.

Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü, Ebru Şallı'ya gönderilen tepki mesajlarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansıması olduğunu söyledi. Bunun bir erkek egemen kültür hesaplaşması olduğunu söyleyen Güllü, "Allah hiç kimsenin evladına vermesin. Ancak böyle bir hastalığın başa gelmesinin kadının seçtiği yaşam tarzı ile alakası ne? İkisi arasında bir bağ kurmak insan olma erdeminden uzak. Kadının birey olarak görülmediği sadece 'annelik' gibi vasıflar üzerinden değerlendirildiği toplumlarda sosyal medyaya yansıyan dil bu maalesef" şeklinde konuştu.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'
Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü

"İNSANLAR KENDİLERİNDEN FARKLI OLANA ÖFKE DUYUYORLAR"

Sosyolog Esra Köten ise insanların kendilerinden farklı olana öfke duyduklarını belirtti. Köten, "Kendi yaşamında olmayanı, olmayacak olanı görüyor ve bunun öfkesini karşısındaki kişiye yönlendiriyor. Bu kişilerin kimliğine saldırarak kendi insanlığını, kadınlığını, erkekliğini, anneliğini, babalığını oluşturan öğeleri yeniden onaylıyor. Buna en elverişli ortam sosyal medya" şeklinde konuştu. Köten ayrıca, insanların kültürel olarak ayıp olarak görülen, yüz yüze iletişimde söyleyemediklerini sosyal medyadaki anonim kimliklerin arkasında rahatça söyleyip rahatladıklarını dile getirdi.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'
Sosyolog Esra Köten

PSİKİYATRİST: BUNUN ALTINDA KISKANÇLIK VAR

Psikiyatrist Emel Tütüncü, nefret mesajlarının altında ağır bir kıskançlık yattığını söyledi. Birçok insanın kendi yapamadıklarına ya da çevresinde olan olaylara karşı duyduğu öfke ve nefreti, sosyal medyada 'anonim' hesaplara sığınarak kolaylıkla başkalarına yöneltebildiğini belirtti. Tütüncü, "Bu hayatı yaşayamayan, kendi kararlarını alamayan, sevgilisi ile beraber olma cesaretini gösteremeyen, hayat tarzını seçebilme özgürlüğüne erişemeyen bu kişiler bunları yapabilenleri kıskanıyor ve yargılayabiliyor" dedi.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'
Psikiyatrist Emel Tütüncü
Ebru Şallı\'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?"

Son Dakika Magazin Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (68)

  • gerçekler: demekki neymiş o şahşafatlı yaşantınızı yatak odanıza varana kadar sırf şöhret para ugruna sosyal sitelerden yayınlayıp hava atmayacaksın yok bugun burdayım yok bugun banyodayım yok bugun eğlencenın dıbıne vurdum yaşaya bılırsın ama bunu mılletın gozune gozune sokmanın bır anlamı yok psikiyatrist onlarada soylesene sızde ne ara boyle oldunuz yedıyınız yemeyı bıle yayınlar oldunuz diye suclu hepmı garıban 94 31 Yanıtla CENGİZHAN : DEMEK Kİ NEYMİŞ BİR İNSAN DÜNYANIN EN BÜYÜK ACISINI DAHİ YAŞARKEN SİZİN GİBİ BEYİNSİZLER İNSANLARIN HAYATINI YAŞAM TARZINI ELSTİRMEKTEN VAZGECMEYCEKSİNİZ KENDİNİZDE BÖYLE BİR HAK GÖRECEKSİNİZ. SİZ DÜNYANIN GEREKSİZ OKSİJEN İSRAFI CANLILARISINIZ 20 15 CENGİZHAN : GERÇEKLER GERIZEKALISI EVLADINI KAYBETMİŞ BİR ANNEYİ İNSANI YAŞAMINI HAYAT TARZINI YARGILAMA SORGULAMA HAKKINA SAHİP DEĞİLSİN HİÇ KİMSE DEĞİL ÖNCE BUNU Bİ ÖĞREN .BAK UZMANDA AÇIKLAMIŞ ZATEN . 12 8
  • BİLSE : BU UZMAN DİYE KONUŞANLARIN , KENDİ HAYATLARINDA ÇÖZEMEDİĞİ ,ANLAYAMADIĞI NE OLAYLAR OLUYORDUR . ÇOĞU BOŞ KONUŞUYOR . 59 31 Yanıtla CUNKU: Her sey uzman olmayan senin bildigin gibi olmali degil mi 7 3 Khd: Uzmanlar ne güzel anlatıyorlar sebebini. Ama görmek için göz, duymak İçin kulak lazım. Bunlardan sonrada idrak İçin akıl lazım. 5 0
  • emre: bunun nedeni yıllarca insanların beynini yıkayan filmler diziler özendirenler sosyal medya vsvs 30 6 Yanıtla
  • Ahmet: Biz uzun yıllardır böyleyiz ne zaman bankalar herkese kredi açtı tüm gençler ayrı evlere yerleşti o yıldan beri biz böyleyiz büyüklerin terbiyesine her daim ihtiyaç vardır biz lüks ev lüks araba iyi bir sosyal hayat bulunca böyle olduk hani deriz ya ŞÖHRETİ TAŞIYAMADIK yani çünkü tüm güzellikleri teknoloji ve zenginlik gelince yitirdik biz 21 8 Yanıtla
  • Aleyna: kimsede tepki göstermedi herke Bassagli diledi 16 7 Yanıtla
  • rahmet: cok acı bır durum Allah rahmet eylesın mekanı cennet olsun bu melek kardesımızın 22 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Eda Ece, Kızıyla İlgili İlk Paylaşımını Yaptı
    23:09 Eda Ece, Kızıyla İlgili İlk Paylaşımını Yaptı

    Eda Ece, kızına Mina İpek adını vermesinin ardından sessizliğini bozarak sosyal medyadan paylaşım yaptı. Oyuncu, yenidoğanla ilgili esprili bir görsel paylaşarak annelik deneyimini anlattı.

  • Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını açıkladı
    21:13 Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını açıkladı

    Yılmaz Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada geçmişte yaşanan ilişkinin gündeme gelmesini garip bulduğunu belirterek, herkesin ve her şeyin sadece iyi yanlarını hatırladığını ve gerisini unuttuğunu söyledi. Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını da ifade etti.

  • Survivor'da Berna'nın kaşı sarıldı
    21:12 Survivor'da Berna'nın kaşı sarıldı

    Dokunulmazlık oyununda Nefise ile Berna kafa kafaya çarpıştı ve Berna kanlar içerisinde yerde kaldı. Doktorun müdahalesi sonrası Berna'nın kaşı sarıldı. Mavi Takım'da yapılan oylamada Batuhan da Yasin de 4'er oy aldı. Bu durumda takım kaptanı olan Ogeday gitme adayını belirledi. Ogeday dördüncü ve son gitme adayı olarak Batuhan'ı belirledi. Özgür, Yaman, Yunus Emre ve Batuhan gitme adayı oldu. Düelloda eşleşecek yarışmacıları Acun Ilıcalı açıkladı. Yunus Emre Yaman ile eşleşti. Özgür de Batuhan ile oynayacak.

  • Asiye Leto'nun ani ölümü ve Zeynep'in intikamı
    21:10 Asiye Leto'nun ani ölümü ve Zeynep'in intikamı

    Asiye Leto'nun ani ölümü herkesi şok eder. Jandarma tarafından gözaltına alınan Ceylan, kendisini azmettiren kişinin Zeynep olduğunu söyler. Zeynep'in tutuklanmasıyla olaylar iyice karışır. Zeynep'in cezaevinde yaşadığı sorunlar ve Halil İbrahim'in intikam planları merak konusudur.

  • Azra Akın İkinci Kez Anne Oldu
    21:10 Azra Akın İkinci Kez Anne Oldu

    2002'de Türkiye ve dünya güzeli olan Azra Akın, ikinci kez anne olmanın heyecanını yaşıyor. Kızını kucağına alan Akın, güzel haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Bebeğin cinsiyetini doğumda öğrenmek istediklerini belirten Akın, hamilelik sürecinin zor geçtiğini ancak son birkaç haftadır iyi olduğunu söyledi.

  • Kül Masalı 8. bölümde neler olacak?
    19:09 Kül Masalı 8. bölümde neler olacak?

    Jale, odasındaki fotoğrafları gören Tufan'a beş yıl önce olanları ve işlediği suçu itiraf etmek zorunda kalır. Ancak Tufan'ın gizlice dinlediğinden haberi yoktur. Sürpriz bir ziyaretçi Tufan'ı etkisiz hale getirir ve Jale'nin sınırsızlığını gözler önüne serer. Ferman Akdağ'ın ani ziyareti ise Özge'nin annesini bulmak değil, Arat'tan para koparmak amacıyla yapılmıştır. Arat ve Jale için çember daralmıştır ve Cemil ile Müge'nin Rukiye'yi göz altına almasıyla izler hızla ilerlemeye başlar. Arat'ın karşısında Cemil ve Özge'yi bulmasıyla büyük bir yüzleşme zamanı gelmiştir.

  • Hollywood Yapımcısı Carol Baum, Sydney Sweeney Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu
    16:49 Hollywood Yapımcısı Carol Baum, Sydney Sweeney Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu

    Hollywood'un önde gelen yapımcılarından Carol Baum, Sydney Sweeney için 'güzel değil' ve 'oyunculuk yapamıyor' dedi. Baum, Sweeney'in son filmi 'Anyone But You'yu izledikten sonra bu düşüncelere vardığını belirtti. Sweeney, HBO dizisi 'Euphoria' ve 'The White Lotus' ile başarı elde etmişti.

  • Hailey Bieber, Rhode markası için elmas yüzük sergiledi
    16:32 Hailey Bieber, Rhode markası için elmas yüzük sergiledi

    Justin Bieber'ın eşi Hailey Bieber, kendi cilt bakım markası Rhode için yaptığı son fotoğraf çekiminde göz alıcı bir elmas yüzük sergiledi. Hailey, Instagram Hikayeleri'nde Rhode ürünlerini tanıtırken, fotoğrafta dikkat çeken unsur olan yüzüğüyle ilgi çekti. Hailey ve Justin'in ilişkilerinde yaşadıkları zorluklar hakkındaki dedikoduları yatıştırmak amacıyla paylaşılan fotoğraf, çiftin evliliklerini kurtarmak için çalıştıklarını gösteriyor.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    15:43 Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • WhatsApp, Çevrimiçi Olan Kişileri Gösteren Yeni Bir Özellik Getiriyor
    13:09 WhatsApp, Çevrimiçi Olan Kişileri Gösteren Yeni Bir Özellik Getiriyor

    WhatsApp'ın Android beta sürümünde yer alan yeni özellik sayesinde, kullanıcılar çevrimiçi olan kişilerin listesini görüntüleyebilecek. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, kişilerin son görülme zamanını kontrol etmek zorunda kalmadan aktif olan kişilerle bağlantı kurabilecek.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'ya başvurdu
    11:47 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'ya başvurdu

    Yıllar önce Metin Akpınar'ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ve açtığı babalık davasını kazanan Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına katılarak yardım istedi.


Advertisement