Ece Ercan - Tek Dişilik Gösteri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ece Ercan - Tek Dişilik Gösteri

Ece Ercan - Tek Dişilik Gösteri

Tek Dişilik Gösteri, Ece Ercan'ın 2013 yılında yazdığı yüksek lisans tezinden yola çıkılarak tasarlanmış bir sahne gösterisidir.

10.01.2017 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tek Dişilik Gösteri, Ece Ercan'ın 2013 yılında yazdığı yüksek lisans tezinden yola çıkılarak tasarlanmış bir sahne gösterisidir.

Ece Ercan'ın, geçmişteki meddah geleneğimiz ile günümüz tek kişilik oyun ve stand up konseptini harmanlayarak oluşturduğu yaklaşık 2 saatlik gösteri de sanatçı, yaşadığımız güncel olayları, gözden kaçırdığımız ilginç ayrıntıları, özetle hayatın kısa bir özetini, komik ve eğlenceli tespitleriyle seyircilerine sunmaktadır.

Gösteride kimi zaman tarih öncesine bir yolculuk yapılırken kimi zaman da teknolojinin nimetleriyle insanlığın gidebileceği uç noktalar komik bir dille ele alınmaktadır.

Kadın erkek ilişkilerinin günümüzdeki yansımaları, bilim ve teknolojinin yaşamımıza etkileri, sosyal medyanın hayatımıza yön verişi ve daha bir çok ilginç konu, farklı ve eğlenceli bir şekilde seyirci ile paylaşılmakta, zaman zaman seyircinin de interaktif katılımı ile eğlenceli bir beyin fırtınası yaşanmaktadır. Özellikle İstanbul seyircisi tarafından birçok mekanda ilgi ile izlenen gösteri, kadın bir sanatçı tarafından yapılan nadir "stand up" gösterilerinden olması bakımından da ayrı bir önem taşımaktadır.

ECE ERCAN KİMDİR?

Eskişehir'de doğan sanatçı, İzmir Bornova Anadolu Lisesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Ece Ercan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik okuyor. Müjdat Gezen Sanat Merkezini bitirdi ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çocuk oyunları bölümünde uzun süre yer aldı. Kadir Has Üniversitesi'nde film ve drama üzerine master yaptı. Oyuncunun "Tek kişilik oyunlar, meddah geleneği ve stand up" adlı bir tez çalışması bulunmaktadır. Televizyonda da birçok dizide rol aldı. Yedi Kocalı Hürmüz ve A.R.O.G. filmlerinde rol aldı. Şu anda Yalan Dünya dizisinde Esra karakterini oynamaktadır.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Ece Ercan - Tek Dişilik Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement