17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor

Kocaeli'nde yaşanan olayda 17 yaşındaki Ecem Balcı'yı öldüren adam hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu isteğiyle iddianame hazırlandı. Cinayete dair korkunç detaylar da gün yüzüne çıktı.

04.07.2018 16:27  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Ecem Balcı'yı (17) öldüren Süleyman Kara'nın (45) ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması isteğiyle iddianame hazırlandı.

BAGAJDA CESET VARKEN AİLE YEMEĞİNE GİTMİŞ

Süleyman Kara savcıya verdiği ifadesinde, Ecem'i boğarak öldürdükten sonra cesedi aracın bagajına koyduğunu, Ecem'in annesi Esra Ercömert'i ve kız kardeşini alarak yemeğe gittiklerini ve cesedin bu sırada aracın bagajında olduğunu söyledi. 'Bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesi alınan Esra Ercömert'in annesi Selma K. ise kızının Süleyman Kara'nın cinleri olduğuna inandığını söyledi. Selma K.; Esra Cömert'in kaybolan kızı Ecem'in durumunu sorması üzerine Süleyman Kara'nın kendi eline bakarak, "Cinler ile irtibattayım, şu an paralı, zengin bir adamın yanında merak etme. Dönecek ama içki içtiği ve şu an Ecem'in içkili olduğunu gördüğüm için cinlerimi gönderemiyorum" diyerek, polise gitmemesi için oyaladığını söyledi.

17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor

ACISINA DAYANAMAYAN ANNESİ İNTİHAR ETTİ

Kızının kaybolmasının ardından bunalıma giren ve rahim kanseri olan Esra Ercömert, 14 Ocak'ta gittiği Kandıra'nın Kaltalkayası mevkiinde kayalıklardan denize atladı. Esra Ercömert'in cesedi 2 gün sonra denizde bulunarak toprağa verildi. Ecem Balcı'nın ise en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğü belirlendi. Ecem Balcı, erkek arkadaşıyla cep telefonundan mesajlaşırken, Süleyman Kara'nın define bulduğundan, çok zengin olduklarından bahsettiği tespit edildi. Polis, Süleyman Kara'nın Ecem'in kaybolmasından sonra tarihi eser kaçakçılığından tutuklu bulunduğunu belirledi. Polis, cezaevinde Süleyman Kara'nın ifadesini aldı. Süleyman Kara ifadesinde Ecem Balcı'yı öldürdüğünü itiraf ederek, cesedini gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat gecesi Gölcük'ün Ayvazpınar köyünde ormanlık alanda yapılan çalışma ile Ecem'in cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı.

17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Ecem Balcı'nın öldürülmesiyle ilgili hazırladığı iddianameyi Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Hakkında 'çocuğu tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Süleyman Kara, ilk olarak Esra Ercömert ile olan ilişkisini anlattı. Kara, Ercömert'in dini nikahlı eşi olduğunu söyledi. Süleyman Kara, Esra Ercömert'i arkadaşı V.Ç.'nin dini nikahlı eşi olması nedeniyle tanıdığını, bu sırada yakınlaştıklarını ve evlendiklerini, ilk zamanlar Ecem'in aralarındaki ilişkiyi öğrenince tepki gösterdiğini, eşi E.K.'ya, Esra Ercömert ile aralarındaki mesajları gönderdiğini, daha sona ilişkilerini kabullendiğini söyledi. Süleyman Kara, Ecem Balcı'nın göğüs kanseri olması nedeniyle ameliyatı sırasında da yanında olduğunu belirtti.

BOĞAZINI SIKARAK ÖLDÜRDÜ

Kara, 5 Ocak'ta annesinin Ecem'e ulaştırması için kendisine 50 TL verdiğini, bu nedenle kızı aradığını söyledi. Ecem'in aracı kullanmak istediğini, bu nedenle Selimiye Mahallesi yoluna girdiklerini anlatan Süleyman Kara, aracı Ecem'e vermek için yol kenarında durduğunu söyledi. Kara, bu sırada Ecem'in kendisine ağır sözler söylediğini ileri sürdü. Kara, araçta Ecem'in üzerine çullanıp nefesi kesilene kadar boğazını sıkarak öldürdüğünü söyledi. Süleyman Kara, Ecem'in cesedini daha sonra aracın bağajına koyduğunu, sim kartını çıkardığı cep telefonunu kırarak attığını, bagajında ceset bulunan aracıyla Gölcük'e gelerek ağaç budama makası ve testere alıp annesinin evine gittiğini, ağaçları budadıktan sonra ara sıra define aradığı tarlaya geldiğini, 2 arkadaşının da yanına geldiğini ve define aradıklarını ifade etti. Akşam hava kararınca Esra Ercömert'i iş yerinden aldığını belirten Süleyman Kara, "Esra'yı iş yerinden alarak evine bıraktım. Üzerini değiştirmesini bekledim. Çünkü akşam Körfez ilçesinde bulunan yeğenimin evine gidecektik. Esra araca bindi ama Ecem ile ilgili bir şey sormadı. Daha sonra annemin evinden kız kardeşimi ve çocuklarını aldım. Körfez ilçesine yemeğe gittik. Bu sırada bagajda hala Ecem'in cesedi bulunmaktaydı. Yemekten sonra Gölcük'e döndük. Esra'yı evine bıraktım" dedi.

17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor

ECEM'İN SİM KARTINI TAKIP MESAJ ATMIŞ

Ecem'in yaşadığı imajını vermek için sim kartını kendi cep telefonuna takıp Esra Ercömert'e mesaj attığını belirten Süleyman Kara, şöyle ifade verdi:

"Ecem'in sim kartını kendi cep telefonuma takarak, Esra'ya Ecem'in ağzından mesajlar atmaya başladım. Ecem sanki yaşıyormuş gibi imaj vermek istedim. 3-4 mesaj attım. Herhangi bir cevap gelmeden cep telefonundan Ecem'in sim kartını çıkartarak pantolonumun cebine koydum. Eve gittiğimde herkes uyuyordu. Sabah saat 07.00'de kalkarak oğlumu işe gitmesi amacı ile bıraktım. Daha sonra H.G.'nin bağ evinden kazma ve kürek alarak aracıma koydum. Daha sonra cesedi Ayvazpınar Köyü'nün 3 kilometre ötesine götürdüm. Çukuru kazdım. Çukurun içerisine cesedi koydum. Bıçakla elbiselerini kestim ve tamamen soydum, sadece sütyeni kaldı. Sütyeni çıkarmamamın sebebi göğsünden ameliyat olarak, bir göğsünün alınması nedeniyledir. Daha doğrusu göğsü alındığı zaman bir büyüğü olarak ben yanındaydım. Bu nedenle göğsünü görmek istemedim. Kıyafetlerini siyah bir poşete içerisine doldurdum ve çukuru ceset görülmeyecek şekilde kapattım."

DEFİNE VE İLİŞKİYE GİRİP GİRMEDİĞİ SORULDU

Ecem'in erkek arkadaşını attığı 'Süleyman amca geldi aldı beni, define çıkmış, zengin olduk. İşleri vardı ya o iş olmuş işte. Taç gösterecekmiş bana, bana verecekmiş tacı' mesajının sorulmasının üzerine Süleyman Kara, "Ecem kime, ne zaman, nasıl mesaj atacağı belli olmayan bir şahıstır" diye cevap verdi. Ecem ile cinsel ilişkiye girmeye çalışıp çalışmadığının sorulması üzerine Kara, şöyle cevap verdi:

"Ölülerin çıplak vaziyette gömüldüğünü bildiğim için ben Ecem'i soydum. Ancak sütyenini çıkartmamamın sebebi göğüs kanseri olduğu sırada ameliyatında benim başımda olmam sebebiyledir. Bu ameliyatta sağ göğsü alınmıştı. Kesinlikle cinsel ilişkiye girmeye çalışmadım. Sütyenini çıkartmamamın sebebi de cinsel iç güdümü engellemesi amacı ile değildir. Benim kesinlikle tecavüz etmek gibi bir amacım olamaz. Beni çevremdeki herkes tanır."

'ECEM'İN ANNESİNİ CİNLERLE KANDIRDI'

Soruşturma kapsamında Esra Ercömert'in annesi Selma K.'nin de 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesi alındı. Selma K., kızının Süleyman Kara'nın cinleri nedeniyle üstün güçleri olduğuna inandığını ve Ecem'in kaybolmasının ardından kızını cinleri Ecem'i gördüğünü iddia ederek oyaladığını belirterek, şu ifadeyi verdi:

"Süleyman'ın define işleri uğraştığını, ayrıca 'üç harfli' olarak tabir ettiğimiz cinler ile irtibatlı olduğunu sık sık kızım Esra bana söylerdi. Ayrıca bu durumu Ecem de biliyordu. Süleyman kızım Esra'dan duyduğum kadarıyla 'Yakında defineyi bulacağız, külçe altınlar çıkacak. Bir külçe altını sana vereceğim. Bu da 10 trilyon ediyor. Devlet yarısını alınca geri kalan 5 trilyon sana kalacak, her şey yasal' şeklindeki beyanlarına kızım Esra çok inanmıştı. Ayrıca Süleyman'ın cinler ile ve gizli güçler ile irtibatlı olduğuna kızım Esra çok inanmıştı. Gözü ne beni ne Ecem'i görüyordu. Son bir yıldır sadece Süleyman'a inanıyordu. Süleyman'a körü körüne bağlanmıştı. Torunum Ecem'in 5 Ocak tarihinde kaybolması üzerine Esra, Süleyman'a kızı Ecem'in kaybolduğunu söylemesi üzerine Süleyman kızım Esra'ya kendi eline bakarak, 'Şu an cinler ile irtibata geçtim. Ecem şu an İzmir iline giden bir otobüste merak etme' demesi üzerine kızım herhangi bir şekilde polis merkezine Süleyman'a inanması nedeniyle gitmedi. Bu durumları kızım bana anlattı. "

17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor

"ECEM YÜZÜNDEN SÜLEYMAN TUTUKLANDI"

"Ayrıca kızım 10 Ocak tarihinde polis merkezine kızı Ecem'in kaybolduğunu bildirene kadar Süleyman kızıma, 'Cinler ile irtibattayım, şu an paralı, zengin bir adamın yanında merak etme. Dönecek ama içki içtiği ve şu an Ecem'in içkili olduğunu gördüğüm için cinlerimi gönderemiyorum' dediğini ve bu nedenle polis merkezine ihbarda bulunmadığını kızım bana söylüyordu. Kızıma polise gitmesi konusunda telkinde bulunmama rağmen, 'Anne Süleyman her şeyi görebiliyor, üstün güçleri var. Ecem nasılsa geri gelecek' dedi. Süleyman'ın tutuklandığı gece, 'Ecem yüzünden Süleyman tutuklandı, Süleyman'ın hayatı bitti' şeklinde beyanları oldu. Kızımın intihar etmesinin nedeni Süleyman'ın cinleri olduğunu düşünüyorum. Çünkü kayalıklara kadar kızımı Süleyman'ın cinleri yürütüp kayalıklardan aşağıya attıklarını düşünüyorum."

17 Yaşındaki Ecem\'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşındaki Ecem'in Katili Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mossi: hem kızı boğazla hemde bir büyüğü olarak diye cümleler kur.. oofff offf anayasamız lütfen sağlam kanunlar eklensin. 7 0 Yanıtla
  • adam: kötüler birbirini yesin üzülmem iyise olur etnik temizlik . Masum saf insanlardan elinizi çekin 6 0 Yanıtla
  • tuğbaaa: pis sefersiz anne kızın öldürdün canlarını ellerinden aldın hayvan 5 0 Yanıtla
  • Ragnar: İsteniyor da ne oluyor, milletin gazını almak için yapılan traş haber bunlar. Yargılama sonunda alacagı 10-15 yıl... 4 0 Yanıtla
  • vatandaş: müebbet hapis yetmez can alanın canı alınmalı .hem ne diye ömür boyu o pisliği milletin ödediği vergilerle hapiste besleyelimki 3 0 Yanıtla
  • Eda: Bu pislik cani ucube sapık ve bunun kardesleri müteselsilen cinayeti tecavüzü bilip susmustur gözümüzün icine baka baka aylarca yalan söylediler öldürün bunu adalet yapmazsa icerdekiler oda olmzsa halk bunları linc etsin bunun kardesleri el kol sallaya sallaya gezenesşn 2 1 Yanıtla
  • Mercan soyak: Suriyeliler gitsin .onlar geldikten sonra oldu. 1 2 Yanıtla
  • Baba: Ensgırlaşdırılmış hücre hapisi ömürboyu verilmeli. 2 0 Yanıtla
  • FİLOZOF: CANİLER UYUŞTURUCU İŞİ YAPANLAR TERÖRİSTLER VE SAPIKLAR ASILMADAN BU ÜLKEYE NE HUZUR GELİR NEDE DÜZEN GELİR SİYASİLER ARTIK ACİLEN İDAMI GETİRMELİDİR ACİLEN 2 0 Yanıtla
  • Betul: Olan eceme oldu . Annesi esra hanimda ya gercekten askindan gozu kor oldu o adama ve anlattigi sacmaliklara inandi insan cocugnun ilk gun yoklugunun fark ettigi saatten itibaren polise gitmeliydi yok cinmis felan ne bu ya 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muğla'da 11 Yıl Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı
    17:15 Muğla'da 11 Yıl Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu
    17:10 Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu

    Samsung Electronics, BAR Plus ve FIT Plus USB 3.2 Gen 1 Flash bellek ailesine 512 GB kapasite seçeneği eklediğini duyurdu. Yüksek kapasite, hızlı veri aktarımı, geniş cihaz uyumluluğu ve güvenilirlik özellikleri ile dikkat çeken bu USB flash bellekler, kullanıcılara veri saklama ve yedekleme konusunda hızlı bir çözüm sunuyor. BAR Plus ve FIT Plus sürücüler, yüksek hız performansı, esnek uyumluluk ve dayanıklı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Samsung'un beş yıllık sınırlı garanti ve beş aşamalı koruma özelliğiyle sunulan bu flash bellekler, Titan Grey veya Şampanya Gümüş seçeneklerinde 79.99 dolar fiyatla satışa sunulacak.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak
    17:10 Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil için alındı. Kazadan 3 gün önce organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın organları, farklı hastalara nakledilmek üzere Ankara, Bursa ve Çanakkale'ye gönderildi. Ailesi, Melek Karakaş'ın organ bağışı yaparak başkalarının hayatını kurtarmasının herkese örnek olmasını istedi.


Advertisement