Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu'nu açıldı - Son Dakika
Güncel

Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu'nu açıldı

Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu\'nu açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Çocuk Kütüphanesi ile Müzik Okulu'nun temeli atılırken, belediye ve hayırsever işbirliğiyle yapımım tamamlanan Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu'nun açılışı yapıldı.

10.09.2021 14:19  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Çocuk Kütüphanesi ile Müzik Okulu'nun temeli atılırken, belediye ve hayırsever işbirliğiyle yapımım tamamlanan Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu'nun açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle anlamlı, önemli ve bir o kadar da manevi önemi göz ardı edilmeyecek hizmetlerle vatandaşlarımızı buluşturuyoruz" dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Dr. Avni Uygar Seyhan, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Eray Çınar, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Eren Usul, Baş Saha Koordinatörü Yunus Karadağ ile hayırsever Seyhan ailesi ve davetliler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle anlamlı, önemli ve bir o kadar da manevi önemi göz ardı edilmeyecek hizmetlerle vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Pandemi dönemini yaşıyoruz, Cenab-ı Allah daha ağır tablolardan bizleri korusun, normalleşme sürecimizin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlasın diye temennide bulunuyorum. Pandemi ile mücadelede önlemler bağlamında gerekli çalışmaları yaparken, aşı konusunda olmazsa olmaz olarak belirten, dördüncü aşısını yaptırmış bir doktor başkan olarak ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Eczacı Cem Seyhan'a bir kez daha rahmet dileyen Büyükkılıç, "Yerel yönetimler olarak kendi dezenfektanlarımızı, maskelerimizi üretmekten tutun, esnaflarımıza olan desteklerimiz, filyasyon ve sağlık çalışanlarımıza olan desteklerimiz hem anlatılmakla hem de buradaki değerlerin paylaşılmasıyla ifade edilemeyecek kadar çok önemli. Biz üzerimize düşeni yapma mantığıyla çalıştık. Ulaşımda hem desteğimizi verdik, hem de HES kodu uygulamasını ilk başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak gündemde yerimizi aldık, örnek teşkil ettik" dedi. Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Benim rüya projem' dediği projelerden olan Kayseri Şehir Hastanesi'ni kazandırdığı için teşekkürlerini ileterek, dün sağlık bakanımızın açıklamalarından hatırlanacağı üzere Turkovac aşımızda inşallah seri üretime geçilecek. Bu konuda gururumuz olan Erciyes Üniversitemizin kıymetli çalışanlarına teşekkürlerimizi, nimetlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, müzeler, hasta yakını misafirhanesi başta olmak üzere Kayseri'ye yakışacak muhteşem projeleri hayata geçirdiklerinden bahsederek, spora yönelik çalışmaların da devam ettiğini anlattı. Büyükkılıç, "Malum Kayseri'nin beslenme kültürü kilo almaya müsait. Bunu da maraton ile eritelim dedik. Sayın bakanım sizi de bekliyoruz, sizin şahsınızda tüm Kayserili hemşerilerimizi halk koşusuna davet ediyoruz" diyerek, 12 Eylül Pazar günü gerçekleşecek İstikbal Kayseri Yarı Maratonu'nun gerçekleşeceğini hatırlattı. Burada, geleceğin teminatı olan çocukların hem zihinsel gelişimi, hem de keyifli vakit geçirebilmeleri için yeni projeyi daha hayata geçirdiklerini de vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Burada iki projenin de temelini atıyoruz. Dedik ya çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz önemli. İnsan odaklı her şey bizim için önemli. Çocuk kütüphanemizi ve bünyesindeki çocuklarımıza yetenek kazandırma bağlamında müzikle ilgili bir çalışmanın temelini atıyoruz. Ağaç yaş iken eğilir, çocuklarımızı yetenekleriyle buluşturup, onları gün yüzüne çıkartmak ve öz güven içerisinde sosyal yönünü geliştirmek için bu çalışmamızı yapıyoruz. Toplam 730 metrekarelik alana sahip projemiz, 190 metrekare kütüphanesi var içerisinde. Kafeteryamız ve cep sineması söz konusu gibi, çocuklarımızı sosyal etkinlikten etkinliğe koşturacak. Şehrimizi seviyoruz, bizlere güvenen sizlere sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz." Başkan Büyükkılıç, konuşmasının ardından hayırsever Seyhan ailesine çiçek takdim etti.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de her hafta açılış ve temel atma törenlerine katıldıklarını, bu projelerde hayırseverlerin imzalarının da olduğunu ifade ederek, "Toplanmamıza vesile olan Cem Seyhan ağabeyimize Allah rahmet eylesin, geride kalan gözü yaşlı ailesine iç ferahlığı versin. Değerli belediye başkanımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, eczacı Cem Seyhan'ın Kayseri'ye önemli katkıları olan bir isim olduğunu ifade ederek, acil istasyonlarının öneminden bahsetti. Kamu Hastaneleri Genel Müdürü, hayırsever Dr. Avni Uygar Seyhan ise zaman zaman duygulandığı konuşmasında, "7 Ekim 2020'de babamızı Hakk'ın rahmetine uğurladık. 41 yıllık meslek hayatımda kendisinden öğrendiğimiz şey doğruluk, ahlaki değerlere sahip çıkmak, vatandaşa yardımcı olabilmek adına Hak yolunda yürümekti. Bu değerli istasyonu bize kazandırmada vesile olan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Burası var olduğu sürece herkesin elini tutacak, herkese yaşam kaynağı olacak bir istasyon" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Eray Çınar da "Bu hayır gerçekten çok kıymetlidir. Bir canı kurtarmak için, canla başla 7 gün 24 saat hizmetini sürdüren 112 Acil İstasyonu'nun yaygınlaştırılması çok önemli. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından önce dualarla Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu Açılış kurdelesi kesilirken, ardından Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu Temel Atma Töreni için butona basıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eczacı Cem Seyhan 112 Acil İstasyonu'nu açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement