Eczacıbaşı Vitra Sezonu Açtı - Son Dakika
Spor

Eczacıbaşı Vitra Sezonu Açtı

Eczacıbaşı Vitra Sezonu Açtı

açtı.Kanyon Ofis 22.Kat'da düzenlenen basın toplantısına; Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile A Takım oyuncuları ve teknik kadronun katıldı.

27.09.2012 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk voleybolunun şampiyonluk rekortmeni Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, 2012-2013 sezonunu

açtı.

Kanyon Ofis 22. Kat'da düzenlenen basın toplantısına; Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile A Takım oyuncuları ve teknik kadronun katıldı.

Geçtiğimiz sezon 28. kez Türkiye Şampiyonu olarak "Şampiyonluk rekortmeni" unvanını pekiştiren Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın bu sezonki kadrosunu; Kaptan Esra Gümüş, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Maja Poljak, Neslihan Darnel, Senna Usic Jogunica, Asuman Karakoyun, Buse Kayacan, Büşra Cansu, Gözde Yılmaz, Melis Durul, yeni transferler; Liubov Shashkova Sokolova (universal), Özge Kırdar Çemberci (pasör), Aleksandra Petrovic (orta oyuncu), altyapıdan bu sezon kadroya katılan Ceylan Arısan ve Elif Didem Durmaz oluşturuyor.

Toplantıda konuşan Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural, "Yeni bir sezona başlıyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Geçen sezon kazandığımız Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'dan sonra müzemize götüremediğimiz bir tek Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası kaldı. Geçen sene kazandığımız kupaları bir kez daha elde etmek istiyoruz ancak bu sezon en önemli hedefimiz Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası. Yeni sezonda; iskeletimizi korurken, bazı pozisyonları daha da güçlendirdiğimiz bir kadro oluşturduk. Altyapımızdan yetişen, deneyimli ve kariyerli gençlerimizle desteklediğimiz takımımızla iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Yeni sezona 17 Ekim'de Ankara'da Galatasaray'la yapacağımız Süper Kupa maçı ile başlayacağız. Türkiye Kupası'nda rakibimizi bekliyoruz. Türkiye Ligi'nde klasik playoff sistemi uygulanacak. Avrupa Lig etabında; Tauron MKS Dabrowa Gornicza Polonya, Azerrail Bakü Azerbaycan ve Dresdner SC Almanya takımlarıyla karşılaşacağız ve bir üst tura en iyi avantajı elde ederek çıkmak istiyoruz" dedi.

Milli Takımların elde ettiği önemli ve Türk Voleybolu adına ilk olan başarılardan çok mutlu olduklarını belirten Ural, "A Milli Takımı ve diğer altyapı milli takımlarının sporcu ve teknik kadrosuna yaptığımız katkı çok büyük. Yıllardır Kulüp başarısının dışında Milli Takımlar'a da katkı sağlamak, gelişmesi ve ilerlemesi için emek veren bir Kulübüz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını Milli Takımlarımız'ın elde ettiği başarılarla almak çok keyifli. A Milli Takımı'nın Grand Prix üçüncülüğü, Avrupa Elemelerini geçip Londra Olimpiyatları'na katılması, geçen sene Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Milli Takım bu sene Genç Milli Takım olarak Avrupa Şampiyonluğunu, Yıldız Milli Takım ve Küçük Milli Takım'ın Balkan Şampiyonluğu ve tüm bu şampiyonlukları elde eden takımlarda Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün sporcularının olması voleybola ve altyapıya yaptığımız yatırımın ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bundan sonra da katkılarımız artarak devam edecektir" diye konuştu.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Micelli de, "Geçen sezon kazandığımız üç kupanın ardından bu yıl hedefimiz, Avrupa Şampiyonluğu'nu da kazanarak dört kupayı kaldırmak. Sezon öncesi Polonya'da yaklaşık bir haftalık bir kamp yaptık ve üç gün süren özel bir turnuvaya katıldık. Özel bir turnuva da olsa kupa ile evimize dönmek moral verdi. Başka bir ülkede bir haftalık kamp ve yaptığımız üç maç, Takım'ın her bir üyesine kendisini ve birbirini gözlemleme şansını verdi. Sezon öncesi iyi bir hazırlık oldu. Hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak iyi bir kadroya sahibiz" dedi.

Milli Takım ve Eczacıbaşı VitrA'nın Kaptanı Esra Gümüş

ise, özellikle Milli Takımlar'da oynayan sporcular için geçtiğimiz sezonun çok yoğun geçtiğini belirterek, "Ancak hem Kulübüm'le hem de Milli Takımlarımızla elde ettiğimiz başarılar yorgunluğumuzu unutturdu. Yeni sezona özel bir turnuva ile başladık. Bizim için çok verimli bir kamp oldu. İyi bir ekip olacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Süper Kupa'yı alarak yeni sezona da iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sakatlıkların yaşanmadığı ve hedeflerimize ulaştığımız bir sezon olmasını diliyorum" diye konuştu.

Basın toplantısı; Kanyon'da gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın toplantısından sonra "Voleybol Kanyon'da" adıyla üç gün sürecek etkinliklere ev sahipliği yapan Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, kendileri için özel hazırlanan posterleri voleybolseverler için imzaladı ve hayranlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Türkiye'de ilk kez bir alış veriş merkezinde (AVM) düzenlenen, voleybolu geniş kitlelere tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Eczacıbaşı'nın organize ettiği "Voleybol Kanyon'da" etkinlikleri kapsamında; her gün birer saat Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın imza etkinliğinin yanı sıra "Mini Voleybol Turnuvası", "Voleybol Öğreniyorum", "Eğlenceli Voleybol" gibi bölümlerle Kanyon'da sporla dolu üç enerjik gün geçirilecek. "Voleybol Kanyon'da" çocukları da voleybolla tanıştırmaya hazırlanıyor. Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün deneyimli voleybol antrenörleri, "Voleybol Öğreniyorum" standında, yaşa göre boy, kilo, esneme kabiliyeti ölçümlerini yaparak ebeveynlerin çocuklarının fiziksel özellikleri ve hangi yaşta voleybola başlayabilecekleriyle ilgili tüm sorularına cevap verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eczacıbaşı Vitra Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement