´Edebiyat Akşamları´nın Konuğu Prof.Dr. Yasin Aktay Oldu - Son Dakika
Güncel

´Edebiyat Akşamları´nın Konuğu Prof.Dr. Yasin Aktay Oldu

´Edebiyat Akşamları´nın Konuğu Prof.Dr. Yasin Aktay Oldu

üyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de katıldığı program, Prof.Dr. Yasin Aktay´ın hayatından kesitler taşıyan slaytlar eşliğinde okunan biyografiyle devam etti.

22.11.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ay başlatılan ve büyük ilgi gören ´Türkiye´de İslamcılık Tartışmaları´ konulu programın ikinci konuğu, düşünceleri, yazıları ve sözleriyle Türkiye´de geniş kitlelerin beğenisini kazanan Prof.Dr. Yasin Aktay oldu.

Kültür AŞ organizasyonunda İbrahim Paşa Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen program, Bursalılar´ın yoğun ilgisini topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de katıldığı program, Prof.Dr. Yasin Aktay´ın hayatından kesitler taşıyan slaytlar eşliğinde okunan biyografiyle devam etti.

İslamcılık konusunda çeşitli kitaplara imza atan Aktay, İbrahim Paşa Kültür Merkezi´ndeki sunumunda İslamcılıkla ilgili birçok hususu aydınlattı, görüş ve düşüncelerini Bursalılarla paylaştı. Prof.Dr. Yasin Aktay, konuşmasından önce geçmişten bugüne İslamcılık üzerinde durdu. İslamcılığı çoğulculuk, sekülerizm, iktidar, devlet, modernizm ve güncel siyaset gibi kavramlarla masaya yatıran Aktay, İslamcılığın neler vadettiğini de dinleyicilere anlattı.

Prof.Dr. Yasin Aktay kimdir?

1966 Siirt doğumlu. ODTÜ Sosyoloji Bölümü´nde 1990´da lisans; 1993'te yüksek lisans; 1997´de de doktorasını bitirdi. 1999 yılında Uygulamalı Sosyoloji Anabilim dalında doçent, 2005 yılında da Kurumlar Sosyolojisi Anabilim dalında profesör oldu. 1992 Eylül´ünde araştırma görevlisi olarak girdiği Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü´nde halen öğretim üyesi. 2001 ve 2004 yıllarında ABD'nin değişik üniversitelerinde araştırtmalar yapıp ders veren Aktay, 1991 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte çıkarmaya başladığı Tezkire dergisinin ve 2002 yılında yayımlanmaya başlanan Sivil Toplum dergisinin editörlüğünü yaptı. 2008 Şubat-2011-Şubat yılları arasında Mehtap TV'de Ferhat Kentel ile birlikte Tersi ve Yüzü Programını yaptı. 2011 yılında TV Net'de başladığı Bakışaçısı programını hazırlamaya devam ediyor. Aynı zamanda TRT Arapça'da da Beyne'turas ve'lHadasa programını da sunmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok dergide makaleleri yayınlanan birçok araştırma projesinde yer alan Aktay halen Yeni Şafak Gazetesinde de köşe yazısı yazmakta, aynı zamanda Ankara'da bulunan Stratejik Düşünce Enstitüsünün de başkanlığını yürütmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ´Edebiyat Akşamları´nın Konuğu Prof.Dr. Yasin Aktay Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement