Edebiyat Dünyası'nda Önemli Transfer: Orhan Pamuk Yapı Kredi Yayınları'nda - Son Dakika
Güncel

Edebiyat Dünyası'nda Önemli Transfer: Orhan Pamuk Yapı Kredi Yayınları'nda

Nobel Edebiyat ödülü sahibi Orhan Pamuk'un eserleri artık Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkacak.

08.07.2013 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nobel Edebiyat ödülü sahibi Orhan Pamuk'un eserleri artık Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkacak.

YKY'den verilen bilgiye göre,Temmuz ayında tekrar baskı kitapları yayımlanmaya başlayacak olan Pamuk'un Ağustos ayında Yapı Kredi Yayınları'nın Doğan Kardeş dizisinden Seçmeler adında yeni ve özgün bir kitabı yayımlanacak.Yazarın 2014 yılının ilk aylarında çıkarılması planlanan yeni kitabı Kafamda Bir Tuhaflık için de hazırlıklar sürüyor.

İSTANBUL, 1998'de yayımlanan Benim Adım Kırmızı ile Fransa'da Prix du Meilleur Livre étranger, İtalya'da Grinzane Cavour (2002) ve İrlanda'da International Impac- Dublin'e (2003) ve 1990 yılında yayımlanan Kara Kitap'ın Fransızca çevirisiyle Prix France Culture gibi ödüllere layık görülen, 2005 yılında Almanya'nın kültür alanındaki en seçkin ödülü olarak kabul edilen Barış Ödülü'nü alan, kitapları 60 dile çevrilen Nobelli yazar Orhan Pamuk'un kitapları bütün dünyada 12 milyon sattı.

Kar, Fransa'da her yıl en iyi yabancı romana verilen Le Prix Médicis étranger ödülünü aldı. Orhan Pamuk, aynı yıl Prospect dergisi tarafından dünyanın 100 entelektüeli arasında gösterildi ve 2006 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi. 2008'de aşk, evlilik, dostluk, mutluluk gibi konuları bireysel ve toplumsal boyutlarıyla işlediği Masumiyet Müzesi adlı romanını; 2010 yılında ise çocukluğundan başlayarak hayatını ve edebiyatla ilişkisini eksen alan yazı ve röportajlarından oluşan Manzaradan Parçalar'ı yayımladı. 2009'da Harvard Üniversitesi'nde verdiği Norton derslerini 2011 yılındaSaf ve Düşünceli Romancı adıyla kitaplaştırdı. Son olarak 2012'de İstanbul'da Masumiyet Müzesi'ni açtı ve müzenin kataloğu Şeylerin Masumiyeti'ni yayımladı.(ANKA)

NÇ/HF - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Edebiyat Dünyası'nda Önemli Transfer: Orhan Pamuk Yapı Kredi Yayınları'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement