Edebiyatın Şövalyesi İstanbul Aydın Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Edebiyatın Şövalyesi İstanbul Aydın Üniversitesi'nde

Fransız Hükümeti tarafından "Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı" na layık görülen ünlü yazar Dr. Nedim Gürsel İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyen kadrosuna katıldı.

07.04.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin son 7 yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyen kadrosuna, 2014-2015 öğretim yılının bahar dönemi itibariyle ünlü yazar Dr. Nedim Gürsel de katıldı.

1960'lı yıllardan bugüne edebiyat dünyasında gittikçe artan bir şöhrete sahip olan öykü ve roman yazarı Dr. Nedim Gürsel, Sorbonne Üniversitesi'nde Modern Fransız Edebiyatı okumuş, karşılaştırmalı edebiyat alanında Nâzım Hikmet ve Lui Aragon ile ilgili doktorasını aynı üniversitede tamamlamıştır. 1976 yılında ilk öykü kitabı "Uzun Sürmüş Bir Yaz" ile Türk Dil Kurumu Hikâye Ödülü'nü kazanmış, 2004 yılında ise Fransız hükümeti tarafından "Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı"na layık görülmüştür.

Sorbonne Üniversitesi'nde Türk Edebiyatı dersleri veren Dr. Nedim Gürsel, 2015 yılı bahar dönemi itibariyle, İstanbul Aydın Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine "Batı Edebiyatı", yüksek lisans öğrencilerine ise "Roman Türleri ve Tarihî Roman" dersleri vermeye başlamıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Edebiyatın Şövalyesi İstanbul Aydın Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement