Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı - Son Dakika
Güncel

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı

Akfen Holding'in desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) temsili altında The Duke of Edinburgh's International Award-Türkiye Ulusal Otoritesi tarafından yürütülen Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, Türkiye'de kapsamını hızla genişletiyor.

20.12.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akfen Holding'in desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) temsili altında The Duke of Edinburgh's International Award-Türkiye Ulusal Otoritesi tarafından yürütülen Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, Türkiye'de kapsamını hızla genişletiyor.

Toplum hizmeti, fiziksel gelişim, beceri geliştirme ile macera ve keşif bölümleriyle gençlere bireysel gelişim eğitimleri sunan programa 2001 yılından bu yana Türkiye'den katılımcı sayısı 15 bini genci geçti.

Program kapsamında bu yıl 3 farklı kategoride 35'i bronz, 119'u gümüş ve 42'si altın olmak üzere toplam 197 katılımcı ödül sertifikasını aldı. Ödül alan öğrenci sayısı, geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi.

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nda ödüller hayata geçirilen iki etkinlikle sahiplerine verildi. Bu kapsamda 13'üncü Altın Ulusal Ödül Töreni, İstanbul Birleşik Krallık Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleşti. Ödül törenine İngiltere İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Neil Floyd, İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, Akfen Holding ile TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp ve ödül alan katılımcıların okul müdürleri, ödül lideri ve velileri katıldı.

19'uncu Gümüş Ulusal Ödül Töreni ise Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi'nde yapıldı. Törende TİKAV ve Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı yöneticilerinin yanı sıra ev sahibi Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili Sadi Özata ile belediye birim görevlileri hazır bulundu.

"Çalışmalarımızı öz güveni yüksek gençlerin yetişmesine yönelik şekillendiriyoruz"

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, program kapsamında bugüne kadar 4 binden fazla öğrencinin ödül almaya hak kazandığını bildirdi.

Yılmaz, 2001 yılından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin katılımcıya ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün çalışmalarımızı Türkiye'de öz güveni yüksek gençlerin yetişmesine yönelik şekillendiriyoruz. Bizim için önemli olan gençlerimizin bireysel gelişimlerine destek olmak, öz güven kazanarak sağlıklı bir şekilde kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmalarını yardımcı olmaktır. Bu kapsamda gençlerimizin örgün eğitimin yanı sıra Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı ve benzeri programlara da devam etmeleri gerekiyor."

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 140'tan fazla ülkede uygulanan dünyanın öncü gençlik gelişim programlarından biri olarak kabul ediliyor. Programa, 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. Katılım tamamen gönüllü olmakla birlikte ödül programı, gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, öz güven ve öz disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor. Gençlerin ödülü almak için toplumsal hizmet, fiziksel gelişim ve beceri geliştirme bölümleri için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları ve bir macera ve keşif kampına katılmaları gerekiyor.

Dünyada 8 milyon gence ulaşan projenin İngiltere'deki üniversitelere kabul edilmede seçim kriteri olması dikkati çekiyor. Türkiye'de 18 ilde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, 90 farklı lise, üniversite, gençlik merkezi ve sivil toplum örgütlerinde yürütülen program kapsamında, bugüne kadar 15 binden fazla gence ulaşıldı. Her yıl yaklaşık bin 500 ila 2 bin civarında yeni katılımcının dahil olduğu programda, bugüne kadar 4 binden fazla katılımcı ödül almaya hak kazandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü
    14:25 KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyetiyle bir araya geldi. Rektör Çuvalcı, uluslararası öğrencilerin eğitim ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik iş birliklerine açık olduklarını belirtti. Görüşmede, uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal hayata entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar ele alındı.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te başlıyor
    14:24 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te başlıyor

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bilecik'te yapılacak. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi ve katılımcılar organizasyon hakkında bilgilendirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yarışların gerçekleştirileceği parkurun 25 günde oluşturulduğunu belirtti. Türkiye'deki 12. enduro alanı olan parkurun kalıcı bir etkinlik alanı olarak kullanılması hedefleniyor. Yarışlara 195 kayıt yapıldı ve bu, son yılların rekor sayısı olarak kaydedildi.

  • Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi
    14:23 Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçi Adnan Keklik'in cenazesi toprağa verildi. Cenaze törenine bakanlar, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Kazada kaybolan diğer işçilerin arama çalışmaları ise devam ediyor.

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor
    14:20 Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yaparak su akışını sağlıyor ve taşmalara engel oluyor. Zabıta ekipleri ise risk taşıyan bölgeleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Bodrum Belediyesi, diğer kurumlarla koordineli şekilde çalışarak kanal açma ve müdahale işlemlerini gerçekleştiriyor.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.


Advertisement