Edindiği Hobi Gelir Kapısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Edindiği Hobi Gelir Kapısı Oldu

Edindiği Hobi Gelir Kapısı Oldu

Manisalı fabrika işçisi Hasan Hüseyin Toğan, fabrikadan arta kalan zamanlarda edindiği ahşap ve alçı oyma hobisini ek gelir kapısına döndürdü.

01.07.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisalı fabrika işçisi Hasan Hüseyin Toğan, fabrikadan arta kalan zamanlarda edindiği ahşap ve alçı oyma hobisini ek gelir kapısına döndürdü. Belgeselde izlediği hayvanları ahşaba veya alçıya oyarak kendisine bir hobi edindiğini belirten Toğan, yaptığı eserleri satarak ek gelir sağlıyor.

Kurduğu atölyede hobisini mesleği haline getiren Manisalı fabrika işçisi Hasan Hüseyin Toğan, fabrikadaki mesaisinden kalan zamanlarda ürettiği eserleri turistik yerlerde veya atölyesinde satarak gelir elde ediyor. Yaptığı eserlerin hiçbirinde kalıp kullanmayan ve tamamen el işçiliği uygulayan Toğan, aklındakini ahşaba ve alçıya yansıtarak ortaya adeta sanat eserleri çıkarıyor. Kullandığı alçıya koyduğu kumları da taşlı kumları eleyerek elde eden Toğan, hobisi sayesinde hem huzur bulduğunu hem de ek gelir elde ettiğini ifade etti.

Ahşap oyma işinin kendisinde bir hobi olarak başladığını anlatan Toğan, "Ahşap ve alçı, ikisini de yapıyorum. Bütün hayvan figürleri olsun, insan heykelleri olsun bunları severek ve isteyerek yapıyorum. Günümün çoğu fabrikada geçiyor. Fabrikadan çıktığım zaman iş saatinden sonra gelip atölyemde bu işlerle uğraşıyorum. Cumartesi ve pazar günü boş vakitlerimi de atölyemde değerlendiriyorum" dedi.

Ahşap ve alçı oyma işine bir belgeselin ardından hobi olarak başladığını söyleyen Toğan, "Belgesel izlemeyi çok seviyorum. Orada izlediğim hayvanları, farklı figürleri aklımda tutuyorum ve burada aynısını ahşaptan veya alçıdan hangisi daha uygunsa şekillendiriyorum. Yaptığım heykeller değerine göre el oyması ne kadar uğraşırsam, ne kadar zaman harcamışsam ona göre değişiyor. Heykelin yapılan değerine göre değişiyor. 30 ila 150 lira arasında fiyatlar değişiyor" şeklinde konuştu.

Yaptığı işten büyük bir zevk aldığını dile getiren Toğan, yaptığı işin kendisini çok rahatlattığını da ifade etti. Yaptığı işlere ilginin oldukça güzel olduğunu anlatan Toğan, bazen turizm merkezlerine giderek ürünlerini sattığını, bazen de atölyesinde satış yaparak ek gelir elde ettiğini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edindiği Hobi Gelir Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement