Edirne Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Edirne Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz

Edirne Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz

Bakan Çelik: Terör belası ile uğraşıyoruz (2)VIDEO YOKEDİRNE'DE ÇELTİK ALIM FİYATI AÇIKLADIGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki programının ardından Edirne'ye geldi.

07.10.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Çelik: Terör belası ile uğraşıyoruz (2)

VIDEO YOK

EDİRNE'DE ÇELTİK ALIM FİYATI AÇIKLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki programının ardından Edirne'ye geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binası önünde Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından karşılanan Bakan Çelik, yoğun ilgi gördü. Çiftçiler Bakan Çelik ile tokalaşabilmek için kısa süreli izdiham yaşadı.

Hizmet binası açılışından önce Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ton başı çeltik alım fiyatını bin 675 lira olarak açıklayan Bakan Çelik, 'Bu yıl 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltiğin alım fiyatı ton başına bin 675 liradır. Hayırlı uğurlu olsun, tabii iki bunun bir çok boyutu da var. Biliyorsunuz ton başı 100 lira pirimde veriyoruz. Dekar başı 11 lira mazot gübre desteği devam ediyor. Sertifikalı tohumla ilgili dekar başı 8 lira devam ediyor. Allah bizlere, devletimize güç versin. Emekçilerimizin emeğini zayi etmeme konusunda bizlerde çabalarımızı sürdüreceğiz. Dünyada 2 milyara yakın aç ve yoksul insan var. Bu insanların toprağını düşmanca kullanmaktan kaynaklanıyor. Dünyada 34 ülkenin gıdaya, 80 ülkenin de suya erişiminde ciddi sıkıntıları var. Önümüzdeki günlerin, tarım ve hayvancılık açısından, dünya açısından çok parlak değil. Bu koltuklarda oturmamızın sebebi, varsa eksiklik bunları düzeltmek ve rayına koymak. Memleketimizin gıdaya erişimindeki sıkıntıları ortadan kaldırmak. Yoksa hava atmak için değil, bakanlık çakasın satmak için değil. Ben 10 yıldır bakanlık yapıyorum. Bakanlıklar bunlar geçer, Yani bakmak için bakanlık istemiyoruz biz. Çözmek için bakanlık istiyoruz, el birliği ile sorunlarımızı çözeceğiz. Dünyada bu yanlış gidişat, toprağa olan yanlış bakış açısından dolayı maalesef bir tarafta sefahat, bir tarafta da sefalet sürüyor. Sefaletin nasıl olduğunu televizyonlardan izliyorsunuz. Safahatın da nasıl olduğunu hep beraber izliyoruz. Birilerinin artıkları, birilerinin lüksü oluyor. Kızıl dereli sözü paylaşmak istiyorum. Son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, hep beraber diyeceğiz ki, para yenmeyen bir şeymiş. Paranın yenmediğini o zaman öğreneceği ama hiçbir faydası olmayacak. Bu ibretlik bir ifadedir. Beton binalar kuru kuruya karın doyurmaz, güzelim birinci sınıf tarım arazilerini heba ederek bir yere varamayız. Bu konuda çok cesur davranacağız, çok açık sözlü olacağız' dedi.

'ERDOĞAN'I SEVERSİNİZ SEVMEZSİNİZ, BEN ÇOK SEVİYORUM'

Cumhurbaşıkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin derdi için dertlendiğinden çok sevdiğini anlatan Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

'Devletin memuru vatandaşa hizmet etmek içindir. Ben somurtan tepeden bakan, ne bakan istiyorum, ne milletvekili, birlik başkanı ne de bu binada çalışacak memur istiyoruz. Biz milletin derdiyle dertlenen istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bir telefonla dünyayı ayağa kaldırdı, dünyaya örnek oldu. Seversiniz sevmezsiniz, ben çok seviyorum. Siz sevin, sevmeyin o ayrı bir olay. Ama size şunu söyleyeyim milletin derdiyle dertlenecek yönetici. Milletin derdiyle, dertlenirseniz birçok sorunu aşmak kolay. Sorumluluk makamında kim varsa, muhtarından bekçisinde, il müdüründen top yekün dertlenmemiz gerekiyor. Düşmanımız çok, bunun karşısında çok çalışmamız gerekiyor. Tedavi çok çalışmak'

HİZMET BİNASINI AÇTI

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, beraberindeki Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile birlikte 8 ayda yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl binasını kurdele keserek açtı. Binayı gezen Bakan Çelik, Selimiye Camii'nde namaz kıldıktan sonra kentten ayrıldı.

AÇILIŞA KEŞAN BAĞLANAMADI

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde telekonferans yöntemiyle yapması planlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hizmet binası açılışı, internet bağlantısının kopması nedeniyle cep telefonundan verilen talimatla yapıldı. Bakan Çelik Edirne'deki hizmet binasını açtığı sırada, İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi İtfaiye Sokak'ta yapımı tamamlanan 2 katlı binanın açılışı da yapılacaktı. Buradaki törene, Keşan Kaymakam Vekili Kemal Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, daire amirleri ve üreticiler katıldı.

Binanın bahçesinde düzenlenen açılış töreninde Edirne'ye gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in telekonferans yöntemiyle Keşan'a bağlanarak, açılışı yapması beklendi. Kapı önünde yaklaşık 1 saat telekonferans bağlantısı bekleyen protokol, internetin kopması nedeniyle Bakan Çelik'le bağlantı kuramadı. Protokol üyeleri, bir süre sonra cep telefonundan verilen talimatla açılış kurdelesini keserek, binayı hizmete açtı. Binanın gezilmesinin ardından katılımcılara bahçede ikramda bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement