Edirne Başpehlivan Balaban Hedefim, Antalya'ya Altın Kemeri Ebedi Olarak Getiren İlk İsim Olmak - Son Dakika
Güncel

Edirne Başpehlivan Balaban Hedefim, Antalya'ya Altın Kemeri Ebedi Olarak Getiren İlk İsim Olmak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı İsmail Balaban, bu yılda hedefinin altın kemeri kazanmak olduğunu belirterek, Benim hedefim, Antalya'ya altın kemeri ebedi olarak getiren ilk isim olmak.

13.07.2018 02:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı İsmail Balaban, bu yılda hedefinin altın kemeri kazanmak olduğunu belirterek, Benim hedefim, Antalya'ya altın kemeri ebedi olarak getiren ilk isim olmak. Bunu inşallah başarırım. Antalyalılar için daha çok daha sıkı çalışıyorum. Yaptığımız spor gerçekten çok zor, ben bu işe kendimi adadım altın kemerin ebedi sahibi olacağım dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2013 ve geçen yıl başpehlivanlığı kazanan Antalyalı İsmail Balaban, bu yıl ki güreşlere çok sıkı çalışarak geldiğini söyledi. Er Meydanı'nda 'sarı fırtına' lakabıyla tanınan İsmail Balaban, yılda güreşlerin çok zorlu geçeceğini ancak altın kemeri alabilmek için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ifade ederek, Geçen yıl güzel bir şampiyonluk kazandım, güzel yenişlerle olan müsabakalar oldu. Seyircinin de takdirini topladı. Tabi bu ara çıta yükseldi, izleyenlerin beklentisi yükseldi. İyi hazırlık dönemi geçirdik. Sezona istediğimiz gibi başladık. İyi kürsü dereceleri aldık. 40 gün önce Kırkpınar için Antalya Korkut'ta kampa girdim. Zorlu bir kamp dönemi geçirdik. Kendime güveniyorum, tekrar Sarayiçi'nde Er Meydanı'nda geçen yıl gibi güzel müsabakalardan sonra sevenlerime altın kemeri armağan etmek istiyorum dedi.

HEDEFİ TARİHE GEÇMEK

2013 yılında başpehlivanlık kategorisine çıktığında ilk başpehlivanlığını kazanan ve daha sonra 2014 yılında ikinci, 2015 yılında üçüncü, geçen yıl ise finalde Recep Kara'yı yenerek ikinci kez başpehlivan olan İsmail Balaban, altın kemerin ebedi sahibi olmanın hayalini kuruyor. Antalya'ya altın kemerin ebedi sahibi olarak gidip bir ilke imza atmak istediğini kaydeden sarı fırtına, Tabi ki her güreşçinin hayali başpehlivan olmaktır. Benim hayallerimde bu yöndeydi. Biz güreşe başladığımız zor zamanlar geçirdik. Ailemiz çiftçilikle uğraşan Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Akçay kasabasındanım. Onlar çiftçilikle uğraşıyordu bizde orada büyüdük. Zamanında maddi imkansızlık nedeniyle liseye gidememiştik. Daha sonra güreş dolayısıyla ikizimle dışarıdan liseyi bitirdik. Ben Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdim. Şimdi de Trakya Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyoruz. Güreşin her anlamda bize maddi, manevi büyük katkısı oldu. Tanınırlık olarak mesela güreşçi olmasıydık üniversiteye gidemezdik. Bu imkanlar olmazdı. Güreşin getirisi çok oldu. Sorumlulukta arttı, insanların beklentileri var. Beklentiler artık altın kemerin ebedi sahibi olmak yönünde. Bende bu hedefler doğrultusunda sıkı çalışıyorum, umarım onları utandırmam. Benim hedefim, Antalya'ya altın kemeri ebedi olarak getiren ilk isim olmak. Bunu inşallah başarırım. Antalyalılar için daha çok daha sıkı çalışıyorum. Yaptığımız spor gerçekten çok zor, ben bu işe kendimi adadım altın kemerin ebedi sahibi olacağım şeklinde konuştu.

'HER PEHLİVANIN HAYALİ ALTIN KEMER'

Bu yılda Kırkpınar güreşlerinin çok zor olacağını anlatan Balaban, her pehlivanın hayalinin altın kemeri kuşanmak olduğunu belirterek, Herkes bunun için çalışıyor, kolay rakip yok. Başpehlivanlık kategorisine çıkmış her isim kendini ispatlayıp çıkmıştır. bende çıkıp mücadelemi vereceyim inşallah kazanan taraf biz oluruz ifadelerini kullandı.

Edirne Başpehlivan Balaban Hedefim, Antalya\'ya Altın Kemeri Ebedi Olarak Getiren İlk İsim Olmak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Başpehlivan Balaban Hedefim, Antalya'ya Altın Kemeri Ebedi Olarak Getiren İlk İsim Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement