Edirne Belediyesinde Toplu Sözleşme Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Edirne Belediyesinde Toplu Sözleşme Heyecanı

Edirne Belediyesi ile Disk-Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

10.02.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi ile Disk-Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye nikah salonunda düzenlenen imza töreninde çok uzun yıllar emek mücadelesinin yanında yer aldığını, emeğin ve emekçinin kazanması ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

İmzalanan toplu sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyen Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Emek mücadelesi insanlık tarihi kadar eski bir mücadele. Emek mücadelesi dünkü kazanımlarınızı daha da güçlendirerek, geleceğe taşımak adına var. Bu uğurda mücadele etmiş olan ve halen mücadele eden bütün dostları saygıyla selamlıyoruz. Belediyeler toplumun balans merkezidir. Belediyeler, toplumunun üzerindeki baskıyı azaltmalı, toplumsal dengeyi gözetmelidir. En kolay şey adam çıkartmaktır. Biz bugüne kadar kamuoyunun deyimiyle 'bankamatikler ve işini yapmayanlar' dışında kimseyi işten çıkartmadık, kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Belediye başkanı olarak en çok sevdiğim, en iyi adamım işini en iyi kim yapıyorsa odur. Benim için ne siyasi görüşü ne dünya görüşü ne toplumsal statüsü ne inancı ne de kökeni önemli değil. Belediye olarak bütün imkanlarımızı sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanı olarak sizlerden beklentim; işinizi iyi şekilde yapmanızdır"

Disk-Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ise görüşmelerin büyük bir anlayışla sona erdiğini, belediyenin imkanları, sendikanın toplu sözleşme ilkeleri doğrultusunda ortak bir paydada buluştuklarını anlattı.

Disk Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday da Belediye Başkanı Recep Gürkan'a emeğin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından taraflar arasında toplu sözleşme imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Belediyesinde Toplu Sözleşme Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement