Edirne Bulgar Kılavuzlar Fetö Şüphelisi Aileleri Kaçırırken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Edirne Bulgar Kılavuzlar Fetö Şüphelisi Aileleri Kaçırırken Yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen 5'i çocuk 11 kişi ile onlara kılavuzluk yapan 3 şüpheli yakaladı.

21.11.2017 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen 5'i çocuk 11 kişi ile onlara kılavuzluk yapan 3 şüpheli yakaladı. Yapılan incelemede yakalanan 3 çift hakkında FETÖ soruşturması olduğu, kılavuzların ise Bulgar uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında FETÖ soruşturması bulunan şüphelilerin yurt dışına kaçacağı bilgisi üzerine harekete geçti. FETÖ şüphelilerini taşıyan minibüsü takibe alan polis ekipleri Yunanistan sınırındaki Yenikadın Köyü'nde aracı durdurdu. Yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen H.T., eşi H.T., S.S., eşi A.S., Y.Ş. eşi O.Ş. ile yanlarındaki 3 çocuğu yakalandı. Üç aileyi sınıra getiren ve yurt dışına çıkmalarına yardım ettiği belirlenen Bulgaristan uyruklu kılavuzlar N.M.K., G.Y.M. ve S.H.M de polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Üç çiftin çocukları yakınlarına teslim edilirken, yapılan incelemede haklarında FETÖ/PDY soruşturması süren şüphelilerden erkek H.T.'nin 'örgüt kurmak ve yönetmek', Y.Ş.'nin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla arandığı belirlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen FETÖ şüphelileri ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BULGAR KILAVUZLAR TUTUKLANDI

FETÖ şüphelilerini aldıkları para karşılığı yurt dışına kaçırmak isteyen Bulgar uyruklu 3 şüpheli ise ifadelerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak adliyeye getirilen şüpheliler N.M.K., G.Y.M. ve S.H.M. savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.

Edirne Bulgar Kılavuzlar Fetö Şüphelisi Aileleri Kaçırırken Yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Bulgar Kılavuzlar Fetö Şüphelisi Aileleri Kaçırırken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement