Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı.

13.05.2022 14:28  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu, üniversitenin Balkan Yerleşkesi Rektörlüğü önünde başladı.

Türkiye'nin farklı illerinden Edirne'ye gelen klasik otomobiller burada renkli görüntülere sahne oldu. Birinden değerli klasik araçlara akademisyen ve öğrenciler ilgi gösterdi. Tura katılan 18 klasik otomobil Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'ın Filibe kentine giderek, burada klasik araç tutkunlarıyla buluşacak. TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi, amacı, ufku hep Balkanları göstermiş bir üniversite. Başlangıcın buradan verilmesini çok anlamlı buluyoruz. Bir de bir öğrenci kulübünün Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunmasını da anlamlı buluyorum. Yolları açık olsun" dedi.'AMACIMIZ KLASİK OTOMOBİLLERİMİZİ YURT DIŞINDA TANITMAK'Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı, amaçlarının klasik otomobillerini yurt dışında tanıtmak olduğunu söyledi. Tayalı, "Antika Otomobil Federasyonu ve Trakya Üniversitesi iş birliğinde Klasik Otomobil Balkan Turu'nu gerçekleştiriyoruz. Amacımız, klasik otomobillerimizi tüm yurttaşlarımıza tanıtmak ama daha da önemlisi gelecek nesillere taşımak. Üniversite ile yaptığımız bu organizasyon çok önemli. Çünkü gençler, 30 yaş üstü otomobilleri neredeyse hiç bilmiyorlar. Bugün burada sergilediğimiz otomobiller, ortalama 50-60 yaşın üzerindeki otomobiller. Birazdan yola çıkıp Plovdiv'e gidiyoruz. Balkanlar'da geçireceğimiz 2 günden sonra tekrar Edirne'de turumuzu sonlandıracağız" diye konuştu.  Etkinliğe klasik 71 model Anadol marka aracıyla katılan Şadan İnalsü de, "45 senedir araba bende. Arabayı aldığımda 7 yaşındaydı, 1971 model. Aracın hiçbir şeyi yok. O zamanlar memur arabasıydı. Hiçbir masrafı da yoktu. Anadol zaten Türk arabası. Yurt dışına çıkışta da Anadol diye kaydettiler" dedi. Etkinliğe Ankara'dan 1956 model klasik aracıyla katılan Necdet Poye, "Aracım 1956 model Belair, 8 silindir, otomatik vites. Orijinal olan parçaları da var, orijinal olmayan da var ama bunun, bu zamana kadar saklanması büyük bir şey. Döşemelerini, içini yeni yaptırdım. Çünkü zamanla renkleri atıyor. Her parçası var. Orijinali de, yan sanayisi de var ama genellikle orijinalini almayı tercih ediyoruz. Çünkü uzun süreli kullandığımız için orijinalini alıyoruz, daha sağlıklı oluyor. Ben Ankara'dan katıldım. Şehir turu, Kapıkule ve Bulgaristan gezisi yapacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından etkinlik Balkan Yerleşkesi önünden, Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ve Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı'nın su dökerek start vermesiyle başladı. Edirne'de şehir turu yapan klasik otomobiller, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yaptı. Plovdiv kentine gidecek araçlar buradan Balkan turu yapacak. Ardından pazar günü Türkiye'ye dönüşleriyle turu tamamlamaları bekleniyor.


Edirne\'de \'1\'inci Klasik Otomobil Balkan Turu\' başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement