Edirne'de Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtıldı

Edirne\'de Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtıldı

Edirne’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

31.03.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısında, sağlanan destekler, başvuru süreçleri, Ar-Ge merkezi olmanın mali avantajları başlıkları altında sunumlar anlatıldı. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Ar-Ge Tasarım Merkezleri Danışmanlık Grup Başkanı Ülkü Şengül ve firma sahipleri katılım gösterdi.

"Ar-Ge ve yenilik ilerlemede kilit bir rol üstenecek"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, "Ülkemizin gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatmasını sağlayacak en önemli husus, bilim ve teknolojide sağlayacağımız ilerlemedir. Özel sektörün Ar-Ge ve yenilik kültürünü, beceresini ve kapasitesini artırması, ekonomik ve sosyal hedeflerimize ulaşmamızda kilit bir rol üstlenecektir" dedi.

"Ar-Ge merkezi açmak için 5 madde"

Ar-Ge merkezi açarken bu 5 maddeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, "Ar-Ge merkezinde araştırmacı ve teknisyen statüsünde çalışacak en az 15 tam zamanlı Ar-Ge personeline sahip olunması, Ar-Ge veya tasarım projelerinin bulunması, personellerin fiziki kontrolünü yapacak mekanizmalara sahip olunması, faaliyetlerin yurt içinde gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge merkezlerinin aynı birim şeklinde örgütlenmiş ve tek bir yerleşke veya fiziki mekan içinde yer alması gerekir" diye konuştu.

Damga ve Gümrük vergisine değinen Öztürk, "Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile tasarım faaliyetlerine ilişkin düzenlenen kağıtlarda damga vergisi alınmaz. Kanun kapsamında yürütülen Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri ile ilgili araştırmalarda kullanılmak üzere ithal edilen eşya, gümrük vergisi ve her türlü fona düzenlenen kağıtlar ve yapılan işlemlere damga vergisi ve harçtan istisnadır" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Ar-Ge Tasarım Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement