Edirne'de bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, sınır kapıları ve il genelinde bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ve 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.

30.12.2022 12:36  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, sınır kapıları ve il genelinde bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ve 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında başarı gösteren güvenlik güçlerine takdirname verilmesi törenine katılan Vali Kırbıyık, büyük miktarda yakalamalar gerçekleştiren emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik etti.

Tüm suçlarda olduğu gibi uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele etmenin de temel öncelik ve hedefleri olduğunu belirten Kırbıyık, "Bu doğrultuda valiliğimiz koordinasyonunda güvenlik birimlerimizce amansız bir mücadeleye devam ediyoruz." dedi.

Vali Kırbıyık, kolluk kuvvetlerinin koordineli şekilde sınır kapılarında ve il genelinde başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yıl içinde büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçirildiğine dikkat çeken Kırbıyık, şu bilgileri verdi:

"2022'nin toplam rakamlarına baktığımızda şu ana kadar 313 kilo 878 gram skunk, 863 kilo 428 gram esrar, 132 kilo 137 gram eroin, 71 kilo 902 gram kokain, 64 kilo 540 gram metamfetamin, 1 milyon 641 bin 105 kök Hint keneviri, 3 milyon 312 bin 972 ecstasy ve captagon hap, 2 kilo 242 gram sentetik kannobinoid, 1058 sentetik ecza ve 13 kilogram da afyon sakızı ele geçirildi. Toplam yakalanan miktara baktığımızda 1 ton 461 kilogram uyuşturucu madde ve yaklaşık 5 milyona yakında ecstasy ve captagon hap ele geçirildi. Yakalamaların toplam karşılığına baktığımızda 980 milyon lira olduğunu görüyoruz."

Kırbıyık, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarında da piyasa değeri 367 milyon 863 bin lira olan gümrük kaçağı elektronik sigara, tütün ürünü, muhtelif oto yedek parçası, tıbbi ilaç, cep telefonu, elektronik eşya ve çok miktarda kaçak eşya yakalandığını aktardı.

"Uyuşturucu suçlarıyla mücadelede 3 temel başlık var"

Vali Kırbıyık, emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre her türlü teknik imkanı kullanarak suçların önlenmesine ve suç işlenmişse faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

Uyuşturucu suçlarıyla mücadelede 3 temel başlığın olduğunu belirten Kırbıyık, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri arzla mücadele, arzın azaltılması. Uyuşturucunun gençlerimizi ve milletimizi zehirlemesine engel olunması. İkincisi talebin daraltılması bu konuda farkındalık çalışmalarının yürütülmesi, bilinç seviyesinin yükseltilmesi. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen 'En İyi Narkotik Polisi Anne' uygulaması geniş kitlelere yayılmakta. UYUMA uygulaması çerçevesinde vatandaşlarımız şahit oldukları, gördükleri herhangi bir uyuşturucu suçunu uygulama üzerinden emniyet birimlerimize bildirebilir. Üçüncü önemli başlık da rehabilitasyondur. Uyuşturucuya bir vesileyle bulaşmış gençlerimizin tekrar tedavi edilip topluma kazandırılması son derece önemli bir başlıktır."

Vali Kırbıyık, daha sonra uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında başarı gösteren güvenlik güçlerine belgelerini verdi.

Törene, vali yardımcıları Zafer Karamehmetoğlu ve Sıdkı Zehin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Naim Tavlı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık da katıldı.

Edirne\'de bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de bu yıl 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement