KEŞAN'DA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN VE YIKIM KARARI VERİLEN OKUL BİNASI BOŞALTILDI - Son Dakika
Güncel

KEŞAN'DA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN VE YIKIM KARARI VERİLEN OKUL BİNASI BOŞALTILDI

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenerek yıkım kararı verilen Anafartalar İlkokulu binası tahliye edildi.

07.03.2023 11:40  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenerek yıkım kararı verilen Anafartalar İlkokulu binası tahliye edildi. Okulda eğitim gören 480 öğrenci Raşit Efendi İlkokulu'na nakledildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi arasındaki protokol kapsamında Keşan Anafartalar İlkokulu'nda inceleme yapılarak, numuneler alındı. Yapılan incelemede okul binasının depreme dayanıklı olmadığı belirlendi. Rapor sonucu, dün saat 16.00'da Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliği ve Keşan Kaymakamlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda okulun tahliye edilerek, yıkılmasına karar verdi. 17 sınıfta eğitim gören 480 öğrenci Raşit Efendi İlkokulu'na nakledildi. Okul idaresi tarafından dün akşam öğrenci velilerine SMS gönderilerek, öğrencilerin öğlenci olarak Raşit Efendi İlkokulu'nda eğitim-öğretime devam edeceği bildirildi.

Sabah saatlerinde okul binasına gelen idareci, öğretmen ve öğrenci velileri, eşyalarını alarak okul binasını boşalttı. Okuldaki diğer malzemelerinde hafta sonuna kadar alınacağı ve okul binasının en kısa sürede yıkılacağı kaydedildi. Öte yandan Keşan'da 1999 öncesi yapılan okul binalarına da deprem analizi yapıldığı ve rapor sonuçlarının beklendiği bildirildi.

KEŞAN\'DA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN VE YIKIM KARARI VERİLEN OKUL BİNASI BOŞALTILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KEŞAN'DA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN VE YIKIM KARARI VERİLEN OKUL BİNASI BOŞALTILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement