Ekmeğin 1,5 liradan satılmasına devam edilecek - Son Dakika
Güncel

Ekmeğin 1,5 liradan satılmasına devam edilecek

Edirne'de fırınlarda 6 Kasım'dan bu yana 2 liraya satılan ekmek, eski fiyatı olan 1,5 liradan satılacak.

14.11.2020 17:41  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de fırınlarda 6 Kasım'dan bu yana 2 liraya satılan ekmek, eski fiyatı olan 1,5 liradan satılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede kendisini ziyaret eden Edirne Fırıncılar

Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz ve fırıncıları dinledi.

Gürkan, fırıncılarla görüşmesinin ardından Belediye Meclis Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, fırıncı esnafının bir kısmının Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na bir kısmının ise Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine üye olduğunu söyledi.

Fırıncıların üye oldukları odalara fiyat talebinde bulunabildiğini belirten Gürkan, " Türkiye'de belediyelerin ekmek fiyat tarifesiyle ilgili bir yetkisi yok. Belediyeler 'ekmek fiyatı şu kadar olacak' ya da 'olmayacak' diye bir yetkiye sahip değil. Bu fiyatı her ilde esnaf odası ve ticaret odası belirler. Bizim belediyeler olarak denetim yetkimiz var. Fiyat tarifesi, gramaj ve hijyen denetim yetkimiz var. Bu denetimleri de yapıyoruz." diye konuştu.

Odaların, fırıncıların fiyat talebine 30 gün içinde cevap vermeyerek sürüncemede bıraktığını savunan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bir boşluğa düşmüştür arkadaşlarımız. Asıl sıkıntı budur. Fırıncılar pandemi döneminde de hiç bir itirazda bulunmadan Edirne'de 300'den fazla personel ve 120'den fazla kendi araçlarıyla, yakıtını ve personel giderlerini karşılayarak, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde kapı kapı dolaşarak ekmeklerini dağıttılar. Ekmek Türk milleti için kutsaldır, hem dinimiz açısından kutsaldır hem de hepimizin karnını doyurduğu temel besin maddesidir ekmek. Ekmek fiyatı bütün ülkelerde özellikle Türkiye'de belirleyici kriteridir. Fırıncı arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayla bugün baktığımızda 210 gram ekmeğin maliyeti 2 lira 17 kuruş."

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Gürkan, "Fırıncı esnafı fiyat artışı alır, almaz o tabi ki bağlı oldukları odaların vermesi gereken bir karar. Fırıncı esnafının talebinin sürüncemede bırakılması da doğru bir tavır değil. Valimizin ve benim taleplerim ve ricalarımla fırıncı esnafımız 6 Kasım'dan bu yana sürdürmüş olduğu fiyat politikasını terk ederek bugün itibariyle il genelinde 6 Kasım öncesindeki resmi fiyat tarifesine uyarak şu an itibariyle 1,5 liradan ekmek satışlarına dönmüştür. Biz belediye ve Valilik olarak esnafımızın yasal süreçlerinin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Fırıncılar Derneği Başkanı Canbaz da ekmek zammından sonra fırıncıların suçlu ilan edildiğini ifade etti.

Maliyetlerinin arttığını aktaran Canbaz, fiyat güncellemesi ile ilgili 4 ay önce bağlı bulundukları odalara başvurduklarını ancak odaların fiyat güncellemesinden kaçındığını iddia etti.

Belediye Başkanı Gürkan'ın daveti üzerine toplandıklarını anlatan Canbaz, "Konuyla ilgili bir uzlaşmaya varılmıştır. Burada bizi en çok zora sokan bağlı bulunduğumuz ticaret odası ve esnaf odasıdır. Esnafının yanında durmayan iki başkan, devamlı bizi kötülediler bunun neticesinde halkla, devletle bizi karşı karşıya bıraktılar." diye konuştu.

Girdi maliyetleri nedeniyle ekmeğe zam getirdiklerini söyleyen Canbaz, "Sayın Belediye Başkanım ve Valimin bu süreçte yanımızda olduğunu da biliyorum. Bu süreci hep beraber en kısa zamanda aşacağız. Bu, dediğim gibi fırıncının son fedakarlığıdır." dedi.

Ekmeğin 1,5 liradan satılmasına devam edilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekmeğin 1,5 liradan satılmasına devam edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement