Edirne'de "Gel İşin Olsun" projesiyle iş garantili kurslar açılıyor - Son Dakika
Güncel

Edirne'de "Gel İşin Olsun" projesiyle iş garantili kurslar açılıyor

Edirne\'de "Gel İşin Olsun" projesiyle iş garantili kurslar açılıyor

Edirne'nin Havsa ilçesinde istihdama destek amacıyla hazırlanan "Gel İşin Olsun" projesi kapsamında iş garantili kurslar açılacak.

24.03.2021 09:53  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Havsa ilçesinde istihdama destek amacıyla hazırlanan "Gel İşin Olsun" projesi kapsamında iş garantili kurslar açılacak.

Havsa Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kaymakamlık öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ve ilçede faaliyet gösteren bir tekstil firması arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Açıklamada, proje kapsamında açılacak meslek edindirme kurslarında katılımcıların 140 saatlik eğitim alacağı belirtildi.

Başvuruların Halk Eğitim Merkezi'ne yapılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurslara kayıt olmak için 18-35 yaş arası olmak, en az okur-yazar olmak yeterli olacak. 140 saat yapılacak kurslar tüm pandemi tedbirleri alınarak Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Andolu Lisesi'nin giyim üretim teknolojisi atölyelerinde yapılacak. Adaş Trakya Giyim Sanayi yetkilileri tarafından kurulacak olan son teknoloji makinalar ve usta eğiticiler eşliğindeki kurslar 20 katılımcıyla etaplar halinde yapılacak. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz fabrikada işe başlayabileceklerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de 'Gel İşin Olsun' projesiyle iş garantili kurslar açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement