Edirne'de, "Hüsn'ü Aşk" Okumaları Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Edirne'de, "Hüsn'ü Aşk" Okumaları Etkinliği

Edirne\'de, "Hüsn\'ü Aşk" Okumaları Etkinliği

Edirne'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Hüsn'ü Aşk Okumaları Dünyayı Güzellik Kurtaracak" etkinliği düzenlendi.

18.06.2017 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Hüsn'ü Aşk Okumaları Dünyayı Güzellik Kurtaracak" etkinliği düzenlendi.

Edebiyat Öğretmeni Ercan Yılmaz, Muradiye Camisi ve Mevlevihanesi'nde düzenlenen dinletide, Hüsn'ü Aşk'ın içeriğini anlattı.

"Hüsn'ü Aşk"ın Türk edebiyatının değil dünya edebiyatının da en önemli eserlerinden biri olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mevlevihane bulunan 10 ilde, Hüsn'ü Aşk'ı öğrencilere tanıtmak ve okumalar yapmak, dolayısıyla buradaki değerlerin lise ve üniversite öğrencileri üzerinden hayata geçmesini sağlamak amacımız. Proje Kültür ve Turizm Bakanlığının programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize ulaşıyoruz onlara Hüsn'ü Aşk, Galib Dede ve Divan Edebiyatı ile ilgili kitaplar hediye ediyoruz. Okumalar yapıyoruz. Mevlevihane geziliyor ve bu anlamda mevlevi kültürü de tanıtılıyor."

Öte yandan, etkinlik kapsamında kentteki bir restoranda düzenlenen konferansta Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, " Mevlana, Neşati ve Galib Dede" konulu bir konuşma yaptı. Sanatçı Sedat Anar da Hüsn'ü Aşk bestelerinden oluşan bir konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de, 'Hüsn'ü Aşk' Okumaları Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement