Edirne'de Millet Kıraathanesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Millet Kıraathanesi Açıldı

Edirne\'de Millet Kıraathanesi Açıldı

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi tarafından İlahiyat Fakültesi olarak kullanılan bina, 2 aylık çalışmaların ardından 'Millet Kıraathanesi'ne dönüştürüldü.

12.10.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi tarafından İlahiyat Fakültesi olarak kullanılan bina, 2 aylık çalışmaların ardından 'Millet Kıraathanesi'ne dönüştürüldü. Edirne Valisi Günay Özdemir, açılışına katıldığı kıraathanede gün içerinde içeceklerin ikram edileceğini ifade ederek, "Çok yönlü sosyal eğitim ve kültürel faaliyetin yapılacağı bir merkez olarak düşündük" dedi.

Edirne Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle 2 ay önce başlatılan çalışmaların sonunda, daha önce İlahiyat Fakültesi olarak kullanılan bina Millet Kıraathanesi'ne dönüştürüldü. Kıraathanede kütüphaneden oturma alanına, bilgisayar odasından etüt odasına kadar vatandaşların yararlanabileceği birçok aktivite alanı yapıldı. Millet Kıraathanesi'nin açılışına Vali Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kıraathanede 7'den 70'e herkesin kendinden bir parçayı bulabileceği belirterek, "Geldiği zaman da çayıyla, kahvesiyle, ikramlarıyla bir konsept çerçevesinde rahatça kitap okuyabileceği veya aldığı kitapları istiyorsa evine götürüp, okuyup geri getirebileceği bir konsept çalışması yapıldı. Burada ayrıca eğer isterseler gençlerimizin bilgisayar öğrenme, kodlama gibi yeni çağın imkanlarını öğrenme noktasında ya da üst katlarda etüt şeklinde faaliyette bulunabilecekler. Bu çalışmada sayın valimizin çok büyük emekleri var. Sağ olsun bizi yönlendirip vizyon çizdiler. Bugün Türkiye'de ilk 5'e girebilecek millet kıraathanesi diyebileceğimiz güzel bir eseri Trakya Üniversitesi ve Kalkınma Ajansı işbirliği ile hayata geçirmiş bulunmaktayız" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kentte 50 binin üzerinde üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Burada bir kitaplık, kütüphane yaptık. Herkesin girebileceği, her yaşa hitap eden, en çok satan, Edirne'yi anlatan kitaplar, Trakya Üniversitesi kitapları ve yaş ilköğretim, ortaöğretim, lise öğrencilerine hitap edebilecek, tarih, sanat, şiir kitaplarının yer alabileceği saat 21.00'da kadar hafta sonu dahil açık, emeklilerimizin de gelip çay kahve içerken kitabını okuyabileceği bir yer oluşturulmuş oldu. Okumaya çok ihtiyacımız var. Edirne 50 bin üniversite öğrencisinin olduğu ve okumayı seven bir şehir. Bu nedenle burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Edirne Valisi Günay Özdemir de Millet Kıraathanesi'nin, kütüphaneden çok kursların verileceği çok yönlü sosyal eğitim ve kültürel faaliyetin yapılacağı bir merkez olarak düşündüklerini söyledi. Vali Özdemir, "Bu işi de o şekilde planladık ve uyguluyoruz. İleride yine öğrencilerimizin ve Edirne halkının beklentisi doğrultusunda neler yapılması gerekiyorsa, binamız müsait olduğu ölçüde bu faaliyetleri arkadaşlarımızla görüştük, bu konuyu gelecek günlerde çok daha geniş kitleye hitap edebilecek hale getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Edirne Millet Kıraathanesi konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılırken, Vali Özdemir ile beraberindeki protokol üyeleri kütüphane, bilgisayar odası gibi bölümleri gezdi.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Millet Kıraathanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu
    16:51 Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, polis olmayı hayal eden özel çocuk Efe Cuma için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Efe Cuma, polis üniforması giydirilerek polis aracı içerisinde gezdirildi ve polis araçlarını inceleme ve siren çalma şansı buldu. Bu etkinlik, toplumda özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekti.

  • Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü
    16:49 Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

  • Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi
    16:49 Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi

    Artvin'de yiyecek arayan ayılar, kayak tesisindeki yapıların kapı ve pencerelerini kırarak eşyalara zarar verdi. Ayılar, 7 yapının kapı ve pencerelerini kırarken, ahşap ve prefabrik yapılarda yiyecek arayışı sırasında eşyalara da zarar verdi. Hasar tespitinin ardından tadilat çalışmalarına başlandı.

  • Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi
    16:48 Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi

    Kars'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, doğru cevaplayan katılımcılara kitap hediye etti. Yarışmanın amacı Kars'ın tarihi, kültürel, doğal ve diğer zenginliklerine dikkat çekmekti.

  • DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde
    16:47 DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde

    DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, ücretleri kesildiği için eylem yapan Vigo işçileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Vigo direnişçilerinin onurlu mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti. Vigo işçileri, ekmek, onur, haysiyet ve hakları için konvoylarla sokaklarda mücadele ediyorlar. İşçiler, bayram harçlığı bile veremediklerini belirtti.

  • İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi
    16:47 İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan 8 katlı bir binanın bahçesinde bulunan atıkların alev alması sonucu yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binayı tahliye etti ve yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi
    16:46 Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi

    Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi, Badminton Bölgesel Ligi'nde mücadele vererek Süper Lige yükselmeye hak kazandı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ligde ikinci olan Anadolu Üniversitesi, gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi sporcusu Kerem Çınar, ferdi kategoride Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:43 Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

  • Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı
    16:41 Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı

    Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen futsal grup birinciliği maçlarına 6 üniversiteden 9 takım katılıyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi takımları grup birinciliği için mücadele edecek.


Advertisement