Edirne'de Öğrencilerin Çadır Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Öğrencilerin Çadır Davası Başladı

Yasadışı örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklanan Ferhat Tüzel ve Berna Yılmaz'a destek için, Edirne'de çadır kurup bildiri dağıtan 7 üniversitelinin 'suçu ve suçluyu övme' isuçundan yargılanmasına başlandı.

12.07.2011 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yasadışı örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklanan Ferhat Tüzel ve Berna Yılmaz'a destek için, Edirne'de çadır kurup bildiri dağıtan 7 üniversitelinin 'suçu ve suçluyu övme' isuçundan yargılanmasına başlandı.

Edirne 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına haklarında 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan Soner Barut, Yılmaz Ferhat, Serkan Fikir, Murat Ulusoy, Diyar Çakıl ile avukatları Barkın Timtik katıldı. Diğer sanık Meltem Kılıç ise duruşmaya gelmedi.

Yapılan kimlik tespitinin ardından kendilerini savunan üniversite öğrencileri, yasa dışı eylem yapmadıklarını savcunarak, "Bizim asla yasadışı bir eylem kastımız yoktur. Zaten yaptığımız eylemler de yasa çerçevelsindedir. Beratimize karar verilmesini istiyoruz" dedi.

'SKANDAL DAVA'

Sanık avukatı Barkın Timtik ise, davanın hukuksal olarak bir 'skandal' olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın katıldığı programda pankart açanlar iki üniversite öğrencisidir. Parasız eğitim istediklerini söyledikleri için gözaltına alındılar. Örgüt üyesi suçu ile suçlanıyorlar, ancak haklarında kesinleşmiş bir karar olmadığı için hukuksal olarak kanıtlanana kadar masumdurlar. Bu öğrenciler de, 16 aydır tutuklu olan iki arkadaşlarının serbest bırakılması için oturma eylemi ve imza toplamışlardır. İki arkadaşlarında henüz bir hüküm oluşmadığı için suçu ve suçluyu övme gibi bir fiilin oluşması söz konusu değildir. Hukuksal olarak bu skandal bir davadır. Tüm sanıkların beraatlerini istiyorum"

4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ünal Bilgili çadırla eylem yapıldığı gün görev yapan polis memurlarının tanık ifadelerini almak için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma çıkışı Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Edirne Gençlik Derneği üyesi öğrenciler, suçsuz yere yargılandıklarını ve davadan beraat etmeleri gerektiğini söyledi.

OLAY NEYDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı 'Roman Çalıştayı'nda Ferhat Tüzel ve Berna Yılmaz 'parasız eğitim istiyoruz' yazılı pankart açarak slogan attıkları için gözaltına alınarak 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklandı. Arkadaşlarının tutuklanmasına tepki gösteren Edirne Gençlik Derneği (EGD) üyesi üniversite öğrencileri Soner Barut, Yılmaz Ferhat, Serkan Fikir, Murat Ulusoy, Diyar Çakıl, Meltem Kılıç, 6 Mayıs günü Edirne İlhan Koman Parkı'nda toplanıp çadır kurarak 7 günlük açlık grevine başlatmak önemliı. Üzerlerinde 'Parasız eğitim istiyoruz', 'Ferhat Tüzel ve Berna Yılmaz'ın serbest bırakılması için yedi günlük açlık grevindeyiz' yazılı bilgisi ve el ilanları dağıtan gençlere polis ekipleri müdahale ederek gözaltına aldı. Aynı gün serbest bırakılan öğrenciler hakkında 'suçu ve suçluyu övme', 'görevini yaptırmamak için direnme' suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Öğrencilerin Çadır Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement