Edirne'de "su tasarrufu" için çekiliş yapılacak - Son Dakika
Güncel

Edirne'de "su tasarrufu" için çekiliş yapılacak

Edirne\'de "su tasarrufu" için çekiliş yapılacak

Keşan ilçesinde evlerindeki musluklara su tasarrufu kartuşu takacak öğrenciler arasında yapılacak çekilişle bisiklet ve sinema bileti dağıtılacak.

22.03.2022 11:46  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan ilçesinde evlerindeki musluklara su tasarrufu kartuşu takacak öğrenciler arasında yapılacak çekilişle bisiklet ve sinema bileti dağıtılacak.

Keşan Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında çekiliş düzenlendi.

Bu kapsamda ilçedeki tüm öğrencilere su tasarrufu kartuşu dağıtıldı.

Öğrenciler evlerindeki musluğa takacağı tasarruf kartuşunun fotoğrafını belediyenin whatsapp hattına göndererek çekilişe katılabilecek.

Su tasarrufu temalı çekilişe katılan 3 öğrenciye bisiklet, her öğrenciye sinema bileti hediye edilecek.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nehir Gergin ve Su İşleri Müdürü Bedri Kara da okulları ziyaret ederek su tasarrufunun önemini anlatıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm canlılar için suyun en önemli değer olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun hızlı artışı ile küresel ısınmanın olumsuz etkileri, sanayileşme gibi nedenler göz önüne alındığında su kaynaklarının öneminin giderek arttığını ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Gelecek yıllarda özellikle büyük kentlerde su ihtiyacının giderek artması beklenmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde gıda ürünlerinin yetiştirilmesinde daha fazla suya ihtiyaç duyulacaktır. İçme ve kullanım suyu olarak tüketiminin yanı sıra tarımsal sulama, enerji üretimi ve turizm gibi birçok alanda istifade ettiğimiz su, yanlış kullanım nedeniyle her geçen gün temizliğini kaybetmekte, kirlenmektedir. Suyun israf edilerek kullanılması ve küresel ısınma gibi nedenlerle su kaynakları her geçen gün azalmakta, sulak ve verimli topraklar kuraklaşarak çölleşmektedir."

Helvacıoğlu, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmenin ilk şartının çevreyi ve doğal kaynakları korumak olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de 'su tasarrufu' için çekiliş yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement