EDİRNE'DE ÜNİVERSİTELİLERİN BELEDİYE ÖNÜNDE 'KENT KART' KUYRUĞU - Son Dakika
Güncel

EDİRNE'DE ÜNİVERSİTELİLERİN BELEDİYE ÖNÜNDE 'KENT KART' KUYRUĞU

EDİRNE'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte Trakya Üniversitesi öğrencileri, toplu ulaşımı daha ucuza kullanabilmek için alacakları 'Kent Kart' için uzun kuyruklar oluşturdu.

27.09.2021 17:00  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte Trakya Üniversitesi öğrencileri, toplu ulaşımı daha ucuza kullanabilmek için alacakları 'Kent Kart' için uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce kuyrukta bekleyen öğrenciler, kartın tek bürodan verilmesine tepki gösterdi.

Trakya Üniversitesi'nde bugün yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte gelen üniversite öğrencileri, toplu ulaşımı daha ucuza kulanabilmek için Edirne Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri, Kent Kart Başvuru Ofisi'ne akın etti. Edirne'de eğitim gören öğrenciler 'Kent Kart' ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturarak saatlerce bekledi. Uzayan kuyrukta bekleyen öğrenciler belediyenin tek noktadan 'kart hizmeti vermesine tepki gösterdi.

'3 SAATTİR BEKLİYORUM'

Ulaşım kartı çıkarıp daha ucuza yolculuk yapmak için 3 saattir kuyrukta beklediğini söyleyen üniversite öğrencilerinden Ayşe Çiriş, "Otobüs kartı çıkarmak için 3 saatir kuyrukta bekliyorum. Sıcağın altında uzun zamandır bekletiyorlar. Bu işlemler internet üzerinden olsa daha iyi olur. Sadece bir kart çıkarma noktası var bunu çoğaltabilirler, bu kuyruk o yüzden böyle uzuyor" dedi. Kuyrukta bekleyen İkra Kılıçarslan da, "Burada 2,5 saatten daha uzun zamandır bekliyorum. Tek bir yerde Kent Kart çıkarma noktası var belediyenin. Önümde 90 kişi daha var ama mecburen bekleyeceğiz. Kart çıkarmadan 4 liraya bindiğimiz toplu ulaşım araçlarına kart çıkardığımızda 2 lira 50 kuruşa biniyoruz" diye konuştu.

Kuyrukta saatlerdir beklemelerine tepki gösteren Trakya Üniversitesi öğrencilerinden, Tuğçe Çetinkaya ise "Kent Kart çıkarmak için 3 saattir burada bekliyoruz. İnternet üzerinden bir başvuru yapamıyoruz, pandemi döneminde böyle beklemek de bizi tedirgin ediyor. Sadece bir başvuru noktası olması da kuyruğun uzamasına neden oluyor. Bugün derslerimiz başladı. Ulaşımı ucuza getirebilmek için bu kartı çıkarmamız gerekiyor, mecbur bekliyoruz" şeklinde konuştu.

EDİRNE\'DE ÜNİVERSİTELİLERİN BELEDİYE ÖNÜNDE \'KENT KART\' KUYRUĞU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EDİRNE'DE ÜNİVERSİTELİLERİN BELEDİYE ÖNÜNDE 'KENT KART' KUYRUĞU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement