Edirne'deki 32 Şehitlik Gün Yüzüne Çıkarılacak - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki 32 Şehitlik Gün Yüzüne Çıkarılacak

Edirne'de kurulan Edirne Şehitlikleri İmar Derneği, kayıp şehitlikleri ortaya çıkarmak için çalışacak.

20.01.2018 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de kurulan Edirne Şehitlikleri İmar Derneği, kayıp şehitlikleri ortaya çıkarmak için çalışacak.

Derneğin ilk genel kurulu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yapıldı.

Derneğin kurucu başkanlığı görevini üstlenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin neresinde kazı yapılsa bir şehitlikle karşılaşılabilineceğini söyledi.

Şehitleri onurlandırmak, unutmamak, çocuk ve gençlere şehitliğin ne anlama geldiğini anlatmak amacıyla şehitliklerin önemli olduğuna vurgu yapan Gürkan, "Bu eserleri yapmak ve düzenlemek amacıyla Edirne'de, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1926 yılında kurulan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı gibi kendi bölgemizde çalışmalar yapacak Edirne Şehitlikleri İmar Derneği'ni kurduk." dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de kurulan derneğin şehitler ve şehitliklerle ilgili çalışmalar yürüteceğini belirtti.

Derneğin asli görevinin bilinen 32 şehitliği gün yüzüne çıkarmak olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Derneğimiz Edirne'de bilinen 32 şehitliği gün yüzüne çıkartmak bu şehitliklerde yatan 300 bin kahramanın isimlerini gün yüzüne çıkartmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütü. Daha önce Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu konularda kendi gücü çerçevesinde çalışmalar yapıyordu ancak bazı eksikliklerden dolayı bazı zorluklar yaşanıyordu. Bu dernek mevcut eksiklikleri tamamlamada önemli rol oynayacak.

Derneğimiz kentteki şehitlikleri gün yüzüne çıkartma çalışması ve mevcut şehitliklerimizin bakım ve onarımını yapacak. Yine Bulgaristan ve Yunanistan'daki kayıp Türk şehitliklerini bulmak ve gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapacağız. Şehit ve gazi ailelerine ulaşarak zor durumda olanları tespit edip maddi ve manevi destekte bulunacağız. Şehit ve gazilerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs imkanı sağlayacağız."

Konuşmaların ardından yapılan seçimde yönetim kurulu üyeliklerine Ali Muhittin Arel, Faruk Çiftçi, Çetin Pehlivan, Feridun Tunca ve Köksal Atlı seçildi.

Genel kurula 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki 32 Şehitlik Gün Yüzüne Çıkarılacak - Son Dakika


Advertisement