Edirne'deki "Kabe Taşı" Ramazanda İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki "Kabe Taşı" Ramazanda İlgi Görüyor

İnanç turizmi kapsamında Edirne'deki selatin camilerini ziyarete gelen vatandaşlar, Eski Cami'nin mihrap duvarında yer alan Kabe taşını görmeden kentten ayrılmıyor.

24.06.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnanç turizmi kapsamında Edirne'deki selatin camilerini ziyarete gelen vatandaşlar, Eski Cami'nin mihrap duvarında yer alan Kabe taşını görmeden kentten ayrılmıyor.

Eski Cami Müezzini Veli Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında en çok ziyaretçi alan camilerden birinin tarihi Eski Cami olduğunu söyledi.

Camide bulunan Hacı Bayram Veli'nin kürsüsü ile Kabe taşına vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Öztürk, "Kabe taşı denince insanların aklına ilk olarak Hacer-ül Esvet taşı geliyor. Ancak camimizde bulunan Kabe taşı, Kabe'nin Yemen tarafına bakan köşesinden düşen bir taştır. Vakti zamanında oradan yumruk büyüklüğünde bir taş parçası düşüyor ve buraya getiriliyor. Tabii buraya ne zaman ve nasıl getirildiği tam olarak bilinmiyor" diye konuştu.

Kabe taşının cami mihrabının sağ duvarında yer aldığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Kabe taşımız yıllardır tarihi camimizde koruma altında. Taşın önünde cam plakayla muhafaza yapılmış durumda. Özellikle ramazan ayında vatandaşlarımız Kabe taşına ilgi gösteriyor. Geçmişte şartlardan dolayı insanlar Kabe'ye gitmekte zorlandıkları için o hissiyata kavuşmak amacıyla buraya Kabe taşını ziyarete geliyorlarmış. Taşın üzerinde Osmanlıca yazılar var. Bu yazıda 'Vakti zamanında düşünce bu nagehan, buraya bir şekilde geldi. İnsanlar buraya gelir dua ederse onların duası kabul olsun' yazmaktadır."

İstanbul'dan Kabe taşını ziyaret gelen Sevgi Kutay da ramazan ayında eşiyle tarihi camileri gezdiklerini söyledi. Edirne'deki Kabe taşını gördüğü için mutlu olduğunu ifade eden Kutay, "Ramazan ayında Kabe taşını görmek insana huzur veriyor. Yıllardır merak ediyorduk. Tarihi camilerimizde bu şekilde birçok değer var insanlar bunları ziyaret etmelidir" dedi.

Erkan Bozkurt ise Eski Cami'deki Kabe taşını uzun zamandır görmek istediğini ancak bugüne nasip olduğunu ifade etti.

Kırklareli'nden gelen Behiye Kırmacı da Kabe taşının önünde dua ettiğini ve huzurlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki 'Kabe Taşı' Ramazanda İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement