Edirne'deki Nehir Taşkınları - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Nehir Taşkınları

Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Erken: "Nehir boyundaki kışlık seddelerimizin birçok yerde maalesef patladığını gördük. Suların çekilmesinde sonra arazilerimizde kum tepeciklerinin oluştuğunu göreceğiz"

14.12.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (Köy-Koop) Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, taşkın nedeniyle binlerce dönüm arazinin su altında kaldığını belirtti.

Erken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşkın sahasındaki ana seddeler dışında pek çok koruma seddesinin tahrip olduğunu söyledi.

Tahrip olan seddelerden geçen suların Meriç, Tunca, Ergene havzalarında binlerce dönüm araziye dolduğunu ifade eden Erken, "Taşkından zarar gören alanlarda inceleme yaptık. Durum maalesef kötü. Nehir boyundaki kışlık seddelerimizin birçok yerde maalesef patladığını gördük. Suların çekilmesinde sonra arazilerimizde kum tepeciklerinin oluştuğunu göreceğiz" dedi.

Erken, gelecekte bu tür felaketlerin yaşanmaması için nehir yatağının acilen temizlenmesi gerektiğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Nehir Taşkınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement