Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yayla sahilinde incelemede bulundu.

18.09.2017 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yayla sahilinde incelemede bulundu.

Bircan'ın yaptığı yazılı açıklamada, sahilde vatandaşlarla görüştüğünü belirterek, sahile dalgakıranın yanlış yapıldığını, bu yüzden limana kum dolduğunu ileri sürdü.

Lodoslu günlerde dalgaların tarihi yapılarda tahribat yarattığını aktaran Bircan, yanlışın bir an evvel düzeltilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Belediyenin güreşçileri başarıyla döndü

Edirne Belediyesi güreşçileri, Gümilcine'de düzenlenen yağlı güreşlerden başarıyla döndü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan Gümilcine şehrine bağlı Alantepe Yaylası'nda hafta sonu yağlı güreş organizasyonu düzenlendi.

Güreşler öncesinde Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan'a belediyenin verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Başpehlivanın Gümülcineli pehlivan Niyazi İbiş'in olduğu güreşlerde, ikinci Edirne Belediyesi sporcusu Soner Toto, üçüncü Serkan Üğüldüler oldu.

Başaltı güreşlerinde ilk üç dereceyi Edirneli güreşçiler elde etti. Gürsel Umut birinci, Ufuk Yanık ikinci, Ayhan Aktürk ise üçüncülük kürsüsüne çıktı. Büyük orta güreşlerinde de Umut Geleç birincilik, Yiğit Gider ikincilik elde etti.

-Yeni eğitim öğretim yılı

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci ve velilerle buluştu.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan açılış töreniyle öğrenci, öğretmen ve veliler yeni eğitim öğretim yılına "merhaba" dedi.

11. sınıf öğrencisi Dilan Sisu'nun şiiriyle başlayan tören, 11. sınıf öğrencileri İlkin Kutluer ve Doğa Telören'in program sunumuyla devam etti.

Törende konuşan Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Aysun Yiğitsoy, yeni başarı öyküleri yazmak amacıyla yola koyulduklarını söyledi.

Okulun başarısının artarak devam edeceğinin altını çizen Yiğitsoy, şöyle konuştu:

"Her çocuk özeldir düşüncesinden yola çıkarak yapacağımız etüt çalışmalarımızla, bire bir öğrenci takibine dayanan mentorlük sistemimizle, öğrencilerimizin ders gelişimlerini izleyebileceğimiz deneme sınavlarımızla, kişiye özgü öğretim modelimizle akademik, robotik, basketbol, tiyatro gibi kulüplerimizle sosyal başarıyı yakalayacağız. Ayrıca 'ben' değil, 'biz' diyen öğrencilerimizin geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bu yıl da yenilerini ekleyeceğiz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement