Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

18.12.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Başkan Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, kış hazırlıkları kapsamında 800 ton kaya tuzu, 15 ton gübre, 15 ton da solüsyon alımı yaptıklarını ve malzemelerin kentin 3 ayrı noktasına depolandığını belirtti.

Yaşanması muhtemel olumsuz hava koşullarına karşı hazır olduklarını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bıçaklı-tuz atmalı bir adet kamyon ile yine aynı özelliklere sahip olan 2 adet traktör, tuz atmalı 4 adet traktör, 4 adet kepçe, 3 adet bıçaklı kepçe, 2 adet greyder ve tuz taşıyıcı 4 kamyon olmak üzere toplamda 20 adet aracımızla kar yağışı ve don olaylarında vatandaşların yaşamlarını ve trafik akışını kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Kış için tüm hazırlıklarımızı tamamladık."

-Kariyer eğitimi ve meslek tanıtım etkinliği

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi iş birliğinde "Doğru Tercihler Mutlu Hayatlar" kariyer eğitimi ve meslek tanıtım etkinliği düzenlendi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burak Küntay öğrencilerle bir araya gelerek bilgiler verdi.

Öğrencilere başarı hikayeleri anlatarak örnekler veren Küntay, "Dil öğrenmek, sosyal bir birey olmak, çabalamak ve en önemlisi hayallerin peşinden koşmak gerek. Ne iş yaparsanız yapın ama mutlu olun." dedi.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Aysun Yiğitsoy da Küntay'a teşekkür etti.

-Tüm Yerel-Sen toplu sözleşme çalışmaları

Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, Kırcasalih, Küplü ve Subaşı belde belediyeleriyle toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Çerkez, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'de yerel yönetim iş kolunda kent genelinde en çok üyeye sahip sendika olduklarını belirtti.

Çalışmaların sürdüğünü aktaran Çerkez, şunları kaydetti

Sendikamızın amacı çalışanların sosyal haklarını sağlamak ve yaşam koşullarını daha iyiye götürmektir. Bizler de Edirne'de Şube yönetimi olarak elimizden gelen mücadeleyi vererek çalışanlarımızın haklarını almaları noktasında elimizden gelen gayreti göstererek kamu emekçilerinin haklarını en iyi şekilde savunmaya çalışıyoruz. Kırcasalih, Küplü, Subaşı Belediyeleri ile sendikamız arasında yapılan sözleşme ile kamu emekçileri her ay maaşlarına ek olarak en üst limitten Sosyal Denge Tazminatı alacaklar. Sözleşmelere katkı sunan başkanlarına teşekkür ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement