Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, bölgede etkili olan yağışın üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

11.01.2018 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, bölgede etkili olan yağışın üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

Başkan Uyur, yaptığı açıklamada, yağışın büyüme döneminde olan buğdaya iyi geldiğini söyledi.

Etkili olan yağmurun ardından hafta sonu kar yağışının beklendiğini ifade eden Uyur, şunları kaydetti:

"Ektiğimiz ürünlerin büyümesi için yağış çok önemli. Bölgemizde etkili olan yağmur üreticimizi sevindirdi. Tarlada ekili olan mahsulün gelişimi zamanında yağacak yağmur ve kar yağışına bağlı. Bir süredir bir kuraklık vardı ancak yağışla birlikte toprak suya kavuştu. Hafta sonu bölgemizde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı da buğdayın gelişimi için çok faydalı olacak.

İnşallah mevsimsel olarak istenilen hava şartları olur. Üreticimizin yüzü güler."

-Kaymakam Demir'in ziyaretleri

Meriç Kaymakamı Erdinç Demir, ilçeye bağlı Küpdere köyünü ziyaret etti.

Köy kahvehanesinde vatandaşlarla buluşan Kaymakam Demir, vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözüm önerileriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Demir, köy ziyaretlerinin süreceğini belirtti. Demir'e ziyaretinde kurum müdürleri de eşlik etti.

-"Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi" projesi

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı,Oda olarak faaliyete geçirdikleri proje ile bugüne kadar toplam 178 kişiyi meslek sahibi yaptıklarını belirtti.

Başkan Fındıklı, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları çalışmalarla kentteki işsizlik oranının azaltılmasına katkı sunduklarını kaydetti.

"Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi" projesinin Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 2015 yılında uygulanmaya başladığını aktaran Fındıklı, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında 20 dikiş makinesi, 1 kompresör, 2 adet ütü, 8 adet overlok makinesi ile dikiş atölyesi oluşturarak kalifiye dikiş elemanı yetiştirmek üzere kurslar düzenledik. Şimdiye kadar 178 kursiyerimize dikiş dikmeyi öğreterek büyük çoğunluğu iş hayatına kazandırdık. Böylece Edirne de işsizlik oranını azaltmak da küçük payımızın olması bizleri mutlu etti.

Bunun yanında KOSGEB kredilerinden üyelerimizi haberdar ederek gereken işlemleri de üyelerimizin talepleri doğrultusunda odamız tarafından gerçekleştirip üyelerimize yardımcı olmaya çalıştık."

Fındıklı, Oda çalışmaları kapsamında kentin kültür ve sanat hayatına katkı yapacak faaliyetlerde de bulunduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement