Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Yarışması"nın başvuruları başladı.

21.03.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Yarışması"nın başvuruları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Edirne'de görev yapan gazeteciler arasında düzenleneceği belirtildi.

Kırkpınar'ı birebir soluyan, her anını yaşayan ve tanık olan Edirne'de görev yapan gazetecilerin objektifinden Kırkpınar'ın gazeteci refleks ve perspektifiyle vurgulanması, fotoğraf kareleri aracılığıyla paylaşılmasının amaçlandığı yarışmanın son başvuru tarihinin ise 18 Mayıs olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her yarışmacının en fazla 4 renkli ya da siyah-beyaz eserle katılabileceği yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna 'www.edirne.bel.tr' adresinden ulaşabilecek. Yarışmanın seçici kurulunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen, Basın İlan Kurumu Edirne İl Müdürü Ebubekir Günel, Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Keskin ve Mehmet Özçuhacı yer alacak. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500, belediye özel ödülünü kazanan gazeteciye bin 250, Kel Aliço Pehlivan Ödülü'nü kazanana 750, mansiyon ödülünü kazanan 10 kişiye ise 350'şer lira para ödülü verilecek."

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Arda Özilke Okulu ve Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, gerçek sevginin kromozom saymayacağını belirtti. Yüreklerindeki tertemiz sevgi ve yüzlerindeki sıcacık gülümse ile onların hayata kattığı artı değerin farkında olduklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Çünkü sevgi kromozom saymaz. Çünkü dünya onlarla daha da güzel. Lütfen onları anlayın ve onların farkına varın. Bizden farklılar çünkü onlar hesapsız, kitapsız seven, sonsuz sevginin kaynağı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromlu bireylerin kendilerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yetecek bir yaşam sürebilmeleri için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları vardır. Down sendromlu bireylerin eğitimle hayata uyum sağlayabildiğini unutmayalım. Onlar bizim çocuklarımız. Onların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi, daha iyi eğitim alabilmesi ve sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz ve çaba göstermeye de devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement